2026 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2026 17:40
Herkese Selam Bugün sizlere Becky Albertalli & Adam Silvera’nın kaleminden Olur Mu Dersin ile geldim İlk olarak şunu söylemek istiyorum. Eğer LGBT hikayeleri sizi rahatsız ediyorsa bu kitaptan ve bu yorumdan uzak durun lütfen️ İki yazarın kaleminide severek okumuştum daha önce. Becky’nin kitapları genelde soft ve komedi unsuru yüksek olan kitaplar olsa da Adam’ın kitapları bunun tam tersi. Kendisi biraz dram sever bir yazar O yüzden kitabı ilk duyduğum an bu ikilinin ortaya nasıl bir eser çıkardığını gerçekten merak etmiştim. Her iki yazarında dili sade olmasına rağmen vermek istedikleri duyguları çok güzel yansıtmışlar. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki hem çok eğlendim hem çok duygulandım. Hatta son sayfalarda içim biraz buruldu. Her iki yazarın esintisi de kitabın içeriğinde bolca vardı. Bu ikiliden bir kaç kitap daha okumalıyız bence. Hikayemiz Arthur ve Ben ikilisi üzerinden ilerliyor. İsminden anlaşılacağı üzere kurgu küçük ihtimallerden beslenerek başlıyor. Postanede karşılaşan iki genç için ilk filizlenme Arthur cephesinde gerçekleşmiş olsa da Ben cephesinde olaylar biraz daha karışık. Arthur annesinin çalıştığı ofiste staj yaparken Ben yaz okulunda alttan ders alıyor ve eski sevgilisinden ayrılalı çok bir zaman olmamış. Postanede yaşadıkları karşılaşmadan sonra Arthur, Ben’i bulmak için bir kaç yol deniyor. Tabi bu sırada Ben ise duygularını anlamlandırmanın ve Arthur’a ulaşmanın peşinde. Bir noktada yolları kesişen ikili için işler o andan sonra daha karmaşık ve garip bir hale geliyor. New York’un kalabalık sokaklarında birbirini tanımaya çalışan ve Aşk’ı bulduğunu zanneden iki ergenin yolculuğu sizleri bekliyor… Eğer: * “Ya olsaydı?” cümlesini sık kuruyorsan * New York sokaklarında geçen hikayeleri ve tesadüfleri seviyorsan * Büyük aşklardan çok yarım kalan ihtimallere inanıyorsan, bu kitap tam senlik.
Olur Mu Dersin?Adam Silvera · Pegasus Yayınları · 202514 okunma