·560 syf.····Okunma: 12 Ocak 2026 14:30 Beni duygudan duyguya sürükleyen, bitmesine yakın yüreğim kaldıramıyor diye bir an önce bitsin istediğim şahane kitap..
Elif Şafak’tan okuduğum ikinci kitabım. Kurgusunu ve kalemini oldukça beğeniyorum. Okurken sıkılmıyorsunuz ve sayfalar kendiliğinden akıyor gibi. Başka kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum.
Bu kitabında olay bir su damlasıyla başlıyor ve üç ana karakter üzerinde yoğunlaşıyor. Suyun, Mezopotamya’nın, tarihin ve -beni en çok etkileyen ezidilerin yaşadığı acı gerçekleri bir araya getirmiş. Okurken öğrendiğim, anladığım, benimsediğim bir roman oldu. Bilhassa ezidilerle ilgili hiç bilmediğim, fark etmediğim veya duymadığım -duyamadığım oldukça gerçek, korkunç, sarsıtıcı olaylar ve yaşanmışlıklar çok etkiledi beni. Bir kez daha dünyanın, insanların karanlık yüzleriyle karşılaştım ve her karşılaşmada aynı derinden hüznü hissediyorum.
Tekrardan yazarın dilinden, karakterlerin iç dünyasını yansıtma tarzından ve kaleminden çok etkilendiğimi belirtmek istiyorum. Sadece sonunun biraz daha detaylı ve kitabın akışında olduğu gibi duygusal olarak yoğun bitmesini dilerdim.
Okumayı düşünenlere tavsiyemdir. Keyifli günler <3