···Okunma: 12 Ocak 2026 00:00 Dan Brown ile son çıkan kitabı ve yılın en çok beklenen kitaplarından biri olan Sırların Sırrı ile tanıştım. Yazarın anlatımı oldukça sürükleyici.
Çok klasiklerden giden biri olarak bu kitabın olay örgüsü oldukça hızlı geldi. Kitabı elden bırakmak istemiyorsunuz. Her bir sayfada yeni bir güncelleme ile karşılaşıyorsunuz. Bazı noktalarda aklınız karışıyor. Ama sanırım Dan Brown’ın olayı bu; Aklı Zorlamak :)
Kitap bölümlere ayrılmış. Bölümlerde kitabın karakterleriyle olay mahallinde bulunuyorsunuz. Yazarın akıcı ve sürükleyici dili sayesinde heyecana kapılıyorsunuz ve mevcut bölümün mevcut karakter açısından nasıl sonuçlanacağı merakına kapılıyorsunuz. Yaşanan olayı farklı karakterlerin gözünden ve yaşamından aynı anda okumak oldukça keyif veriyor. (Bu kısmı doğru ifade edebildiğimden emin değilim ancak okuyanların beni anlayacağını düşünüyorum)
Kurgunun yanı sıra bilinç, bilim dünyası ve gelişen teknoloji hakkındaki güncel hadiseler ile ilgili de yazar bilgi vererek kurguyu gerçeklikle müthiş bir şekilde harmanlıyor.
“Ölüm bir son mudur? Yoksa bilincin filtrelerini kaldırdığı, özgür bulunduğu bir hali midir?