···Okunma: 12 Ocak 2026 20:42 Selam selam selam, KİTAP ÇOK GÜZELDİ. kitabı henüz şimdi bitirdim ve hislerim tazeyken incelememi yazmak istedim. Bir süredir sakin kitaplar okuduğum için olsa gerek bunun gibi bir an olsun durulmayan olaylar dizisi okumaya ihtiyacım varmış, şimdiden bu senenin favorilerine gireceğine eminim benim için. Zaman yolculuğu, cinayet ve aşk üçlüsünü seviyorsan kesinlikle okuman gereken kitaplardan birisii, hemen listende bir yer aç çünkü kitap 9 puanı, yani çok iyi kesinlikle okuyun kategorisini, sonuna kadar hak ediyor. Biraz konusundan bahsedeyim;
Bir gün Jen, geç saatlerde pencerenin kenarında on yedi yaşındaki oğlu Todd’u bekliyor. Todd normalde zeki, uyumlu, dünyayı değiştirmek gibi hedefleri olan ve kimseye bir zararı dokunmayan, ailesinin ilgisini üzerinde sonuna kadar hisseden bir çocuk. Jen, Todd’un evlerinin önünde birini öldürdüğünü görüyor. Bir anda ortalık karışıyor ve Todd gözaltına alınıyor. Jen ise o gece yatağa yattıktan sonra hep cinayetten önceki günlere uyanıyor ve oğlunun işlediği cinayetin temelinde yatan şeyi bulmaya çalışıyor. Geçmişe gittikçe bambaşka olaylarla karşılaşıyoruz ve kitap hızını hiç kesmeden soluksuz bir macera yaratmış oluyor.. ders çalışıyor olmasam asla elimden bırakmazdım, zor vazgeçiyordum kitaptan zaten.. fena şekilde içine çekiyor kurgu.
İçeriğini çok beğendim ben, başta zamanın geriye akması kafamı karıştırır mı acaba diye şüpheye düşmüştüm ama yazar öyle güzel yazmış ki hiçbir kafa karışıklığı yaşamadım. Yetişkin içerik yok, herkes okuyabilir. Ters köşeleri fazlasıyla var.. hatta odak bir ara Todd olmaktan çıktı, ağzım açık okudum kitabı bazı yerlerde.
Final kısmını sevdimm, başka bir şeyler olacak diye korkmuştum ama yazar tam ayarında güzelce bitirmiş. Daha kısa olabilir miydi? Muhtemelen.. yani şöyle yüz sayfası falan aralarda fazla uzatılmış gibiydi ama ben sevdim ya rahatsız etmedi. Günlük yaşantılarını okumak olay kurgusu için de lazımdı bence, iyi okumalaar