2026 6. kitabı
Yazarı tarafından, diğer dokuz cildi yayınlan(a)mayan, on ciltlik serinin ilk kitabı, “Genç Mustafa”. Diğer ciltlerin yayınlanmamasının nedenini, yazar, 2017 yılında, kitabın ikinci baskısına yazdığı önsöz ile açıklıyor. Yine, yazar, 2010 yılında, kitabın ilk baskısına ilişkin ön sözde, kitabın ortaya çıkmasındaki fikrin, Atatürk ile alakalı, yabancı kaynaklarda ve biyografilerde de merak konusu olduğu üzere, Atatürk’ün çocukluğundan bu yana eklenen isimleri ile birden fazla ismi taşıması sonucunda, dönüşüm ve gelişimini çizgi roman türü ile irdelemek olduğunu belirtiyor. Atatürk’ün, askeri okuldan en yakın arkadaşı olan Ali Fuat CEBESOY’un hatıratlarından kaynak alınan bu çizgi roman, hem konuyu ele alış tarzı, hem de çizimlerin güzelliği ile dikkat çekiyor. Yazarın beraatle sonuçlanan bir soruşturma geçirmesine neden olan bu serinin diğer ciltlerinin de yayınlanmasını gerçekten çok isterdim. Çizgi romandaki anlatım, Atatürk ile ilgili yazılan bir çok yazının aksine, oldukça farklı ve ileride bir içeriğe sahip. Yazar 2017 yılındaki ön sözünde, bu kitabı, 2017 yılında yayınlasa, daha farklı şekilde kaleme alacağını belirtmiş. Gerçekten ne şekilde olacağı okuyanda merak uyandırıyor. Umarım serinin devamı gelir :)
Genç MustafaYalın Alpay · Kara Karga Yayınları · 202394 okunma