Puan vermedi·144 syf.····Okunma: 12 Ocak 2026 22:13 Şu sıralar adını çok fazla duyduğum için okumaktan çekindiğim bir kitaptı ancak bir sosyal medya platformunda klinik psikolog bir arkadaşın tavsiyesine güvenerek alıp okumak istedim.
Öncelikle kitabın diyaloglar halinde ilerlemesi okumayı kolaylaştırıyor.
Yazar; yaşadığı sorunları, aynı sorundan muzdarip kişilerin yalnız olmadığını göstermek için bu kitabı ele almış. Açıkçası iyi de yapmış. Birçok insanın bu tarz düşüncelere sahip olmasından kaynaklı durumlarına patolojik yaklaşabileceğini biliyorum. Bu nedenle kitap; birçoğumuzun yaşadığı ve sorunlu olduğunu düşündüğü bazı durum ve davranışların normal olduğunu açıklama konusuna ışık tutacak nitelikte olduğunu gördüğüm bir kaynak oldu.
Ben daha çok danışan gözünden değil de bir terapist olarak danışanıma böyle bir cevap verebilir miyim perspektifinden okumaya gayret ettim, psikiyatristin bazı noktalarda noksanlığını fark etmekle beraber kötü bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Genelde viral olan kitapların kötü olduğuna dair bir deneyimim olduğu için bu kitabın zaman kaybı olma ihtimaline karşılık bir endişem vardı. Ancak bir kahveyle beraber götürülebilecek güzel bir kitap olması nedeniyle bu endişemin yersiz olduğunu görmek iyi hissettirdi.
İyi okumalar diliyorum