1980 darbesinin arifesinde anarşi ve kaosun hüküm sürdüğü, karşıt görüşlü grupların çatışmaları nedeniyle üniversitede okumanın ve hayatın giderek zorlaştığı yıllarda, Erzurum’da üniversite çatısı altında yolları kesişen; dostluğu ve düşmanlığı aynı anda tecrübe ederek gerçek hayatı öğrenen bir grup gencin hikâyesi anlatılır; fakültedeki öğrencilerin hayran olduğu Nalan, davaları uğruna her şeyi yapmayı göze alan Rasim ve Musa, onlara nazaran daha sakin ve temkinli, her koşulda hakkı ve sabrı tavsiye eden Mehmet Fuat ile tüm bunların ortasında rüzgârın estiği yöne savrulan, mazlum, yoksul, öfkeli ve sabırsız Zülküf vardır; Zülküf daha rahat bir hayat sürmek için her yolu dener, sevdiği kıza kavuşmak uğruna sürekli taviz verir, kapıldığı hayallerin peşinden hiç usanmadan koşar, yaptığı yanlış seçimlerin bedelini her defasında çok ağır öder ve geleceğini heba eder.Ülkemizin oldukça zor günlerden geçtiği bir dönemde genç yüreklerin hayallerini dahi kuşatan karamsarlık, hüzün ve öfkeye karşı umut, sabır ve zorluklarla mücadeleyi samimi bir dil ve akıcı bir üslupla hatırlatır; kitabı beğendim ancak Nurullah Genç okumaya sanırım şiir kitaplarıyla devam edeceğim... tu Tutkular Keder OlduNurullah Genç