Fakültede oturdum, siyaset hakkında hiçbir bilgisi olmayanların tarih deyince yalnızca kendi tarih ve politikalarını (şaibeli) bilenlerin provokatörlüklerini ve meydan güreşlerini izliyorum.
Unutmayın ki tarih bilgisi diye adlandırdığınız o bilgiler yalnızca kendi mazinizi kapsıyorsa siz "tarih" değil yalnızca geçmiş biliyorsunuzdur. Tarih; kendini bilmek, karşındakileri ise kendinden daha çok bilmektir.
hugo Hocam sizin yanınızda benim tarih aforizmalarımın sözü geçmez tarih eğitimi alıyorsanız, dediğim gibi benimki yalnızca mesleki yorum. Zaten politik diyorsunuz konumuz da politika :) Çok teşekkür ediyorum yorumlamanız ve görüşleriniz için.
Yeter ya kesin Filistin'le Rojava'yı kıyaslamayı ya siz ne biçim insanlarsınız. Aptalın önünde gideni gelmiş diyor ki Rojava'da yapılan zulüm İsrail-Filistin arasındaki zulümden daha trajik ve kötüdür. Demagoji yapıp vicdan lafı yapıyor ya sende vicdan olsa zaten bombalar altında 2.5 yıldır katledilen çocukların acısını kıyaslar mıydın? Karakterin olsa bunu yapar mıydın? Sus ya cahil sus. Engellemiş yorum da yapamıyorum.