Alfa kitabının yorumu ile geldim.Okumayı uzun zamandır heyecanla beklediğim bir kitaptı,sevdim mi evet.Ama daha da çok sevebilirdim.İlk konusundan sonra da hislerimden bahsedeceğim.
İlk kitaptan da tanıdığımız Misery’nin kayıp arkadaşı Serena’nın hikayesi.Kendisi bir melez(kurt-insan) olduğu için başına türlü olaylar geliyor,bunları okumuştuk Gelin’de.Bu kitapta ise Kuzeybatı’nın alfası Koen ile tanışıp Koen’nin eşi olduğunu öğreniyor .İnsan bedeninin yanında kurt bedeninin gerçekliğiyle tanışıyor.Türünün ilk örneği olduğu için başına ödül koyuyorlar.Güvenlik sebebiyle Koen’nin evinde kalmaya başlıyor.Serena’nın geçmişini ve Koen ile yaşadıklarını okuyoruz.
Geçen sene okuduğum kitapların toplamda %10’nu zar zor beğendiğim düşünülürse bu kitaba eleştirilerimden sebep düşük vermek istemedim.Güzeldi,zevk alarak okudum.Ama kurgu biraz daha iyi olabilirdi.Serena karakterine bayıldım.Misery’ye olan bağlılığı ,düşünme şekli,espri anlayışı ,hazırcevapları , yaşadığı şeylere ne kadar dürtüsel olsa da çok şükür saçma sapan bir şey yapmaması detaylarını sevdim.Koen ilk zamanlar hikayede hem var hem yok gibiydi .Tam bir alfaydı gerçekten onu yazar mükemmel vermiş.Her ne kadar hareketlerinin sebebini anlasam daha erken kırılma anlarını okuyabilirdik.Kitap uzun ama olaylardan sebep değil biraz uzatılmış yerlerden dolayı bir uzunluk söz konusuydu.Halası ve tarikat detaylarında sıkıldım biraz.Ama diyaloglar muazzamdı gerek Serena ile Koen gerekse Serena ile Misery ‘nin konuşmalarını sabaha kadar okuyabilirim.Smut sahneleri fazlaydı ama biraz işin içinde kızgınlık muhabbeti olunca yadırgamadım.Son bir eleştirim de ben eş muhabbetine çok takıldım .Yani en başından beri geçen bir konuydu böyle bir an fark etmesini daha doğrusu bir olayla anlaşılmasını okumak isterdim.Böyle aceleye getirilmişti bu konu.Madem bu kadar önemli değildi o zaman kitabın başından beri bu olaya neden odaklandık anlamadım.Yalnız koskoca alfalara da bekaret yemini ettirmek nedir gerçekten kurula yazıklar olsun.
Okura keyifli bir okuma süreci vermek her yazarın yeteneği değil,Ali Hazelwood bunu başarıyor.Bir kitabı haricinde okuduğum her kitabı bende etki bırakmıştır.Kalemiyle tanışmayanlara muhakkak tavsiye ediyorum .
AlfaAli Hazelwood · Nemesis Kitap · 2025251 okunma
Bende onda puan kırdım valla eş olayına, bide yazamamış bence anlamsız bir kaç cumle ibaretti benim için , ben birlikte oldukları zamanıda daha duygulu özel beklıyordum oda olmamıştı.