Hurdalık harikaları kitabının içeriğinden bahsetmek istiyorum öncelikle yazarımız Patrıcıa Polacco tarafından kaleme alınmıştır. kapağı açtığımızda ilk sayfada karşımıza bir kız çocuğu olan Trisha ve onun ağzından yazılmış bir yazı görüyoruz Kaliforniya da okul okula giden Trisha artık o okula gitmek istemiyor çünkü herkes tarafından özel derslere girmesi okumaya geç başlaması durumlarının bilinmesi Trisha’ya kendini kötü hissettiriyordu. Yeni okula başlayacağı için heycanlıydı çünkü artık bu durumları kimsesnin bilmediğini düşünüyordu. Yeni okulu ve sınıfına girdi ve arkaşlarıyla tanıştı ama bu sınıfta herkesin bir farklılıkları vardı. Öğretmenin ilk sınıfta gösermiş olduğu tavır şaşırtıcıydı ‘dahiliğin’ tanımı yapılmıştı ve bu tanımın onları anlattığını söylemesi beni şaşırtmıştı çünkü haklıydı sınıfta farklı düzeyde farklılıklar da olsu bu onların dahiliğini engellemeycekti. Sınıfa hurdalık denilmesinin öğrenciler tarafından kabullenilişi benim açımdan hoş değidi çünkü bir etiketleme hissettim. Trisha özel çocuklarla beraber de olsa öncesinde gözlemler yapıp kimlerle arkadaşlık kuracağına karar vermesi ilk süreçte zorlansa da babasının desteğiyle hemen pes etmeyerek çok güzel dostluklar edinmesi Trisha için güzel deneyimdi. Bayan peterson’un farklı öğretim yöntemleri kullanarak çocuklara kendilerinin kötü hissetmelerini engellemesi çocukların şişediki kokular aracılığıyla arkadaşlık, işbirliği, paylaşım gibi duyguların kazanılması beraber grup olan çocukların yetenekleri olan özelliklerine göre işbirliği yapmaları ve ailelerin çocuklarla ortak bir paydada birleştirip etkinliklerine katılması sınıfın gerçekten özel ve harika deneyimler sağlamıştır. Hurdalık çocuklarının rozet takıp biz özel çocuklarız imajı ve kaba çocukların tavrı hurdalığa iyi hissettirmedi ve öğretmene gerçekler isyan edilircesine söylendi onlar özel olduklarını zaten biliyorlar,,
Öğretmenin hurdalığa gidip dönüştürebilecekleri şeylere yeni ürünler elde etmelerini ister çocuklar bunun için işe koyulur ve her biri harika ürünler oluşturur. Uçağın tanıtımından sonra motorun olmaması pahalı olmasından dolayı hurdalık çocukların hep beraber yardımla motoru alma çabaları yardımlaşmanın önemini gözler önüne seriyor. Jody ölümü benim okuduğumda şaşkınlıktan inanamadığım bir durumdu başlangıçta ama çocuklarn gösterdiği davranışlar jody’in anını yaşatmak için gösterdikerli çaba takdire şayandı. Çocukların uçağı uçurmak için önlerine çıkan engelden yılmayarak Bayan Peterson’un yardımıyla uçağı uçurduklarında çok mutlu hissettim.