Selamlar,
Dün akşam başlayıp beni sabahlatan ve elimden bırakamadığım politik bir polisiye tavsiyesi le kapınızı çaldım!
Ekim Devriminin en kilit isimlerinden Troçki’nin sürgün yıllarında Türkiye’de Büyük Ada’da kaldığı evin bahçesinde bir cinayet işlenir..
Rum asıllı Mimar Maria Kalamis boğazı kesici bir aletle kesilerek öldürülüyor. Saatler sonra bulunması ile eskiden köşk ama şimdilerde dairelerle dolu bir apartmana çevrilmiş olan bu yerin Ömer Komiser içinde çocukluğunun oyun oynayarak geçtiği yer olması sebebiyle belki de kabullenemez ve hemen katili bulmak için harekete geçer.
Adalar’daki tarihi köşklerin nasıl el değiştirdiğini araştıran mimarın şaibeli ölümünün araştırması devam ederken aynı apartmanda oturan filmci Ceyhun Bey’inde aynı şekilde öldürülmesi; akabinde Troçki'nin kaldığı bir başka köşkte Adanın sağlık ocağında görevli doktor Suna’nın öldürülmesi tansiyonun iyice çıkmasını sağlar..
Komiser Ömer ve ekibi, arka planda destek için kapısını çaldığı ama artı mesleğini bırakmış olan eski gazeteci Ahmet Kerim ile tempolu ve soru işaretleri ile dolu ipuçlarının peşine düşüyoruz…
Katil bu insanları eden öldürmüştü?
Köşklerin cinayetle bir bağlantısı var mı?
Okumak için çok bekletmeyin!