···Okunma: 13 Ocak 2026 22:27 "Çocukken anlatılan şu şaka gibi. Kendimi resmederken kendimi resmediyorum. Anlamsızlaşana kadar iç içe geçiyor, kelimeler iç içe geçiyor. Ta ki resim ufacık kalıp sen hiçbir şey göremeyene kadar." #alinti
Milenyumdan sonra her şey o kadar hızlı gelişmeye başlarken sanırım tüm bunlara yetişebilmek için; karışan bellegimizde zaman mekan kavramını korumak amacıyla bir taraftan da hafızalarımızı ara ara sildik.
Çok değil günümüzden 50 yıl öncesine 1966 yılına Baltimore yolculuk yaptığımız bir kitap #goldekikadin.
Yaşanmış olaylardan esinlenerek yazılan kitap, küçük bir kızın cesedinin bulunması ile gizemli bir hal alırken, gölde bulunan siyahi bir kadına ait cesedin bulunmasıyla daha da merak uyandırıcı bir kurguya dönüşüyor. Gazetede işe başlayan ve haberi kendi lehine çevirmeye çalışan Madeline, hala ırkçılığın görünmez bürokratik engelleriyle karşılasmaya devam etse de, yolundan dönmeden katili bulmaya çalışır.
Madeline, hayatını sorgulayıp hayatının yönünü değiştirecek yeni kararlar almaya başladığında bu kararların birçok kişinin de hayatını etkileyecegini bilmiyordu. Önce kendi hayatının sonra da başka hayatların altını üstüne getirmekten hiç gocunmadı. Belki de yıllardır kadın kimliğinden dolayı ikinci plana atılışının intikamını aldı.
Her karakterin, dahil olduğu olayı kendi penceresinden anlattığı satırları okumak, olayları ve duyguları daha anlaşılır kılmak adına çok güzel düşünülmüştü. Onları kendi dillerinden dinlemek ayrı bir keyifti.
Şener Şen'in başrollerini Cem Yılmaz'la paylaştığı, çok severek izlediğim #avmevsimi ndeki Ceylan gibi, Cleo'nun anlatımı çok etkileyici ve merak uyandırıcı geldi bana.
Bir kadının yolunu çizip ayakta kalma çabasından ırkçılığa, çıkar ilişkilerinden cinsiyet ayrımcılığına, güvenden aile ilişkilerine kadar bir çok konunun akıcı ve etkileyici bir üslupla kurgulandığı güzel bir polisiye okuması oldu benim için. Hele o çarpıcı ve şaşırtıcı sonu ile çok beğenerek okuduğum kitabı #gerimgerimgeriliyoruz demeyi seven her okur için buraya bırakıyor ve keyifli okumalar diliyorum.
#arkadyayayinlari