2026 11. kitabı
Yüzen Dünya ~ Axie Oh . Yazarın kalemiyle romantik kitaplarında tanışmış ve çok sevmiştim. Şimdi sevdiğim bir yazardan fantastik bir kitap okumak ayrı bir heyecandı. Üstelik öyle güzel bir evren kurgulamış ki, detayları keşfetmeye ve 17 yaşındaki iki ayrı karakterle bir yolculuğa çıkmaya bayıldım. Sunho, Yeraltı Dünyası’nda yaşayan ve eski bir asker olan bir kılıç ustasıydı. Bir yüzbaşı ona güzel bir teklifle geliyordu: Işık Festivali’ne kadar bir kızı bulması gerekiyordu. Hatırladıkları iki yıl öncesinden öteye gitmeyen Sunho, abisini arıyordu. Doğuda beliren ışık, ona abisini bulmak için gereken her şeyi verecekti. Ren ise gösteri sanatçısı olan ve maskesiyle yaşayan bir kızdı. Teyze, Büyük Dayı ve Küçük Dayı dediği insanlarla birlikte yaşıyordu. Ailesine saldıran iblisler yüzünden hayatı karmakarışık hâle gelmişti. Üstelik bu iblis saldırısı, onun yıllardır sakladıklarını da ortaya çıkarıyordu. Küçük Dayı’yı kurtarmak için gereken şifayı ancak kaçtığı yerde bulabileceğini biliyordu. Tabii bu yolculuğun ona Sunho’yu getireceğinden habersizdi. Kitabın özellikle ikinci bölümü olan Işığın Doğuşu’na bayıldım. Ren ve Sunho, yaşlarına rağmen öyle büyük yükler sırtlanıyorlar ki. Birinin, iki yıl öncesi haricinde anılarında hiçbir şey yokken abisini araması; diğerinin ise hep saklanmak zorunda kalması… Sunho’nun, Ren’in gerçek ismini öğrendiği andaki “Bu bana yeter.” tepkisi… Potansiyel düşmandan aynı yolda yürüyen iki kişiye dönüşen Ren ve Sunho çok hoşuma gitti. Birlikte çıktıkları yolculuk, evreni yavaş yavaş tanımamız ve hem zamanla hem de karakterlerin hatırladıklarıyla ortaya çıkan gerçekler sayesinde soluksuz bir maceraya dönüştü. Yüzen Dünya ve Yeraltı Dünyası’nda; iyiler, kötüler, dostlar ve düşmanlarla resmen çevrelendik. Devamını inanılmaz bir heyecanla bekliyorum çünkü asıl yolculuk ve savaş şimdi başlıyor gibi Tam bir giriş kitabıydı ve bu evrende yaşayacak daha çok şeyimiz var! "Tıpkı gözlerin gibi..." dedi Ren uykulu bir sesle. "Yıldızlar gibi ama onlar kadar ulaşılmaz değil. Sanki istesen en tepeye ulaşabilir ve o ışığa dokunabilirmişsin gibi." #tanıtım #yüzendünya #acieoh #artemismilenyum #kitapyorumu
Yüzen DünyaAxie Oh · Artemis Yayınları · 20256 okunma