2026 6. kitabı
Bugün sizlere içsel bir kitapla geldim. Erkan Akkoyun ’un yazdığı “Bir Kumarbazın Sessizliği,” kumar masalarının, ışıkların ve kazanma umudunun ardında kalan karanlık bir iç yolculuğunu anlatıyor. Kitapta kumar sadece bir alışkanlık değil, kişinin kendi yıkıntılarıyla yüzleşmesinin bir aracı hâline geliyor: Masalar, kayıplar, borçlar ilerledikçe karakterin hayatındaki gerçek eksilmenin ne olduğu daha da belirginleşiyor. En tehlikelisi, her kayıptan sonra hâlâ “bir şeyin kaldığını” sanmak; umut kırıntılarının bu yanılsaması, karakteri kendi hikâyesinin içine daha da derinlemesine çekiyor. Roman boyunca sessizlik kavramı, gerçek bir duruş, bir hesaplaşma zemini olarak işleniyor. Kaybedilenler sadece maddi değil, aynı zamanda kişinin kendi geçmişi, hataları ve yalanlarıyla kurduğu bağın çöküşüyle ilgili; bu çöküşün sonunda karakter, aynaya baktığında tanıyamadığı bir yüz görüyor. Sessizlik burada sadece ses yokluğu değil, kaybolmuş olanın ardından gelen uçsuz bucaksız bir boşluk. Kitap, bir adamın borçların, pişmanlıkların ve kendi oluşturduğu sessizliklerle yüzleşmesini betimliyor; her el, her kayıp, karakterin içinde daha da büyüyen karanlık bir sorgulamanın parçası hâline geliyor. Metin, kaybetmenin sadece dışa vurulan bir eylem değil, kişinin kendi gerçekliğiyle yüzleşmesine neden olan bir süreç olduğunu hissettiren güçlü bir iç hesaplaşma sunuyor. İyilikle ve kitapla kalın.
Bir Kumarbazın SessizliğiErkan Akkoyun · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20254 okunma