2026 8. kitabı
Bugün sizlere güne çok uygun olan bir kitapla geldim. Laurie Gilmore’un yazdığı “Yılbaşı Ağacı Çiftliği,” kışın o sakinleştirici sessizliğini, yılbaşı hazırlıklarının telaşını ve kalpten gelen küçük mucizeleri bir araya getiren, tam mevsiminde okunacak bir roman. Karlarla kaplı bir çiftlikte geçen hikâye; geçmişten taşınan kırgınlıklar, aile bağları ve yeniden kök salma fikri etrafında yavaş ama etkili bir şekilde ilerliyor. Yazar, romantik unsurları ön plana çıkarırken bunu abartılı sahnelerle değil, gündelik anların içindeki sıcaklıkla yapmayı tercih ediyor; bir sohbet, bir bakış ya da paylaşılan sessizlik bile anlam kazanıyor. Karakterler idealize edilmiş değil; hataları, tereddütleri ve kaçtıkları duygularla oldukça gerçekler. Bu da hikâyeyi sadece romantik değil, aynı zamanda samimi ve inandırıcı kılıyor. Mekân betimlemeleri o kadar canlı ki, çam kokusunu, ışıkların loş parıltısını ve kış akşamlarının dinginliğini hissetmemek zor. Yılbaşı Ağacı Çiftliği, abartıya kaçmadan, küçük mutlulukların değerini hatırlatan sıcacık bir hikâye sunuyor. Kış aylarında kalbi yormayan ama içini ısıtan, yılbaşı ruhunu sade ve doğal bir şekilde yaşamak isteyenler için oldukça keyifli bir durak. İyilikle, vicdanla, merhametle ve kitapla kalın.
Yılbaşı Ağacı ÇiftliğiLaurie Gilmore · Juno Kitap · 2025435 okunma