Bugün sizlere bir öğretmenin kitabıyla geldim. @tugbaturunc1989 ’un yazdığı “Hakkâri’de Üç Yıl,” bir öğretmenin görev süresini anlatan klasik bir anı kitabının çok ötesinde, merkezin uzağında kalan bir coğrafyaya yakından bakma imkânı sunuyor. Tuğba Turunç, Hakkâri’de geçen üç yılı süslemeden, abartmadan ve dramatik bir dile yaslanmadan aktarırken, taşrada eğitimin ne anlama geldiğini satır aralarına yerleştiriyor. Kitap boyunca doğa koşulları, imkânsızlıklar ve yalnızlık açıkça hissedilirken, öğretmenlik mesleğinin sorumluluğu ve insanî yönü anlatının merkezinde duruyor. Karla kaplı yollar, küçük sınıflar ve sınırlı imkânlar arasında kurulan bağlar, metni yalnızca bireysel bir deneyim olmaktan çıkarıp daha geniş bir tanıklığa dönüştürüyor. Anlatı, okuyucuya hazır cevaplar sunmaktan çok, görülmeyeni fark ettiren bir duruluk taşıyor. Günlük hayatın içinde sıradan görünen ayrıntılar, kitabın ilerleyişinde anlam kazanıyor ve yaşananların kalıcılığını güçlendiriyor. Hakkâri’de Üç Yıl, büyük iddialar kurmadan, sessiz ama güçlü bir anlatıyla hem öğretmenliğe hem de merkezin dışında kalan hayatlara dair gerçek bir çerçeve çiziyor. İyilikle ve kitapla kalın.