Puan vermedi·440 syf.····Okunma: 13 Ocak 2026 15:22 Annemin Uyurgezer Geceleri, aynı acının anneanne, anne ve kız arasında sessizce dolaşmasını anlatır. Konuşulmayan travmalar kuşak değiştirir, şekil değiştirir ama kaybolmaz. Bu romanda uyurgezerlik, yalnız bir hastalık değil; aktarılmış bir hafızadır. Üç kuşak boyunca susulan her şey, en sonunda bir bedende uyanır.
“Bir kuşakta susulan acı, diğerinde uyurgezer olur; üçüncüsünde ise konuşulmak ister.”
//////// E. hakkında bir şey yazmak istemedim.
///////// Narsist bir ilişkinin kucağında olan Şehnaz ve yaraları, aşk sandığı şeyin tamamen bipolar bir aşk olduğunu anlamaya çalışırken geçen bir 30 yılı….
~~ Notlar~~
️ Madem unutamıyorum, hayatımı siyah mermer levhaya ince ince kazıyorum. Sf:25
️ Hayat, ucuz bir melodramdı, biz de bu melodramınn oyuncuları olan yalnız insanlardık. Bunu bilmek içimi kederle dolduruyordu. Sf: 153
️ İnsan gömmek istiyor. İnsan baş edemeyeceği kadar büyük olduğu için bilinç düzeyine taşımadığı şeyleri zihninin çok derininde bir yere gönmek istiyor. Sf : 353
️ Biz bu dünyanın bu coğrafyasında yaşayanlar sevgimizi ve ilgimizi çok kolay verip çok kolay geri alan insanlardık. Sf : 389
#anneminuyurgezergeceleri#ayfertunç