MİLLİE&ANDREW&NİNA
2026 3. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2026 14:42
Geldim geldim geldiimm! Herkese merhaba. Şu sıralar tüm gündemi sallayan o filmin kitabını filmine gitmeden okumak istedim. İlk defa bu tür bir kitap okuyorum ve asla pişman değilim. Kitabı bitirdiğimden beri içim huzurla dolu resmen :D Çünkü beklentimi karşıladı... Uzun zamandır okuma listemde olan kitabı bana ancak bu kadar merak uyandıran bir fragman okumamı sağlayabilirdi bunun için teşekkürler :D Öncelikle bu kitabı gerçekten ama gerçekten spoilersız yorumlamak çok zor... Konumuza gelecek olursak; Kitap Psikolojik/Gerilim konusunu içeriyor. Nina ve Andrew güzel çiftimiz. Nina başkasından hamiyleyken Andrew'le evleniyor. Her ne oluyorsa evliliklerinden sonra oluyor ve Nina için kabus başlıyor. Millie, eski suçlu bir mahkum. Hapisten şartlı tahliyeyle çıktıktan sonra kendi düzenini kurmaya çalışıyor. Bu sırada yolu evlerine yardımcı arayan Nina ve Andrew'in evine düşüyor. Nina akıl sağlığı sorunları olan bir kadın. Millie'ye başlarda aşırı yakın ve samimi davranıyor. Millie evde yaşamaya başladıkça hiç beklemediği gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalıyor. Nina bu süreci Millie için hiç kolaylaştırmıyor. Ama bilmedikleri şey Millie'nin de göründüğü kadar masum biri olmaması... Şimdi neye nasıl yorum yapacağımı hiç bilmiyorum çünkü dediğim gibi ne dersem spoiler olacak :D Ben kitabı okuyup belli bir zaman sonra gidip fragmana bakıyordum ve daha da heyecanlı hale geliyordu. Öncelikle kitaptaki çoğu sahne filmde yer almış gördüğüm kadarıyla. Kitap üç kısıma bölünmüş. İlk kısım Millie'nin geldikten sonraki kısımı. İkinci kısım gelmede önce olanlar üçüncü kısım ise birinci kısımın bitiminden sonrası. Onca olayı 350 sayfaya nasıl sığdırdığı hakkında hiçbir fikrim yok. Kitap ilk 150 sayfa falan stabil şekilde ilerliyor ama biraz sabrettikten sonra heyecan,aksiyon,gerilim ritmi gittikçe yükseliyor. Merak uyandırıyor, herkes ve her şey şüpheli hale gelmeye başlıyor. Zaten siz o saatten sonra kitaba bağlanmış ve kendinizi onların evreninde kaybetmiş oluyorsunuz. İşlerim ve uyku saatim olmasaydı tek bir solukta okunabilecek bir kitap. Okumayan veya tereddüt eden varsa, benim gibi erteleyen varsa ertelemesin. Her ne kadar kısa ve çok açıklayıcı olmasa da bu kadar kişiye güvenin ve okuyun lütfen... Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim. En kısa zamanda filmine bilet alıp gideceğim. Yazarın eline, emeğine, kalemine sağlık diyorum. ÇokçaKalpppp>>>>>
HizmetçiFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 202311,4bin okunma