2026 5. kitabı
Herkese selamlar. Bugün sizlere benin tam anlamıyla maf eden ama ayriyeten de bol kaosu olan bir kitapla geldim. Kitap yazım dili olarak akıcıydı. Her sayfasını merakla çevirdim. Yazarın kalemine daha önceden aşinaydım. Yazdığı romantik komedi kitabını çok severek okudum ve bu kitabı da öyle sanmıştım ama beni çok yanılttı (ağlamaktan maf oldum). Konusuna gelecek olursak; Sera'nın anne ve babası o 12 yaşındayken boşanıyor. Annesi onu babası ve üvey annesiyle bırakıp gidiyor. Yaşadıkları insanı o kadar çok maf ediyor ki... 1 sene sonra annesi çıkıp geliyo. O da evlenmiş ve Sera'yı onlardan alıyor. Sera herşey tam düzeldi derken herşey daha çok sarpa sarıyor. Annesinin eski kocasına olan takıntısı yüzünden yaşamadığı şey kalmıyor. Gittiği lisede üvey kardeşi ve onun arkadaşları yüzünden bir çok zorbalığa maruz kalıyor. Gene zorbalığa maruz kaldığı anlardan birinde Marla çıkıp onu kurtarıyor ve onu arkadaş grubunu alıyor. Beraber çok güzel vakitler geçiriyorlar. Ara ara instagram üzerinden Sera'ya anonim bir hesaptan mesajlar geliyor. Mesajlar onu çok mutlu ediyor ama aynı zamanda okula yeni gelen Berhan'dan da gözlerini alamıyor. Ama sorunlar bitti mi dersiniz kesinlikle bitmiyor. Bu sefer de Marla'nın sevgilisi Ömer yüzünden Marla ile atkadaşlıkları bozuluyor. Marla en yakın arkadaşına inanmak yerine sevgilisine inanıp kızlara cephe alıyor. O an gerçekten o kadar üzüldüm ki anlatamam. Bir yandan ailesi tarafından darbe yiyen Sera aynı anda dost kazığı da yemiş oluyor. Marla ile arkadaşlıklarını o kadar sevmiştim ki bir anda ona sırtını dönmesi benim bile içimi acıttı. Allah'tan grubun devamı Canan ve İlayda Sera'ya inanıyor. Kitapta sadece Sera'nın değil üvey babası olan Salih'in de çaresizliği maf etti beni. Annesi vr babasını kaybedince kardeşlerine bakmak zorunda kalıyor ama onlar evi terk edip gidiyor. Hemşirenin ihmali yüzünden bir hastasını kaybettiği için doktorluktan atılıyor ve kimse onu işe almıyor. Aşık olup evlendiği kadın her gece eski kocası için ağlıyor, sahip çıktığı kendi öz evladı olarak gördüğü kız baba demiyor... Bu sahneleri okurken ağlamaktan içim çıktı. Sonradan gelişen olaylar Sera'nın ona baba demesini sağlıyor ama sevdiği kadının halen takıntı olduğu eski kocasını sevmesini engelleyemiyor. Kitapta çoğu karakterden nefret ettim özellikle de Sera'nın annesi Reyhan'dan. Kendi bencilliği yüzünden resmen Sera'nın hayatını maf edip bir de üste çıkmaya çalışması varya insanı deli ediyor Bu olaylar olurken Berhan'ın sevgisine tutunmaya çalışıyor ama ondan da çok ağır bir darbe alıyor. Haklı sebepleri olabilir ama korkak olduğu gerçeğini değiştirmiyor Uzun lafın kısası kesinlikle tavsiyemdir. Bol dram ve bol kaoslu kitap arıyorsanız tam sizlik bir kitap. Sera'nın hikayesini okuyup onu tanımanızı çok isterim
Bir Yıldızım VardıSara Aliyeva · Patara Kitap · 20255 okunma