Gazap Üzümleri...
2026 12. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2026 23:35
Fareler ve İnsanlar'ı o kadar sevmiştim ki, Gazap Üzümleri'ne de aynı beklentiyle, büyük bir hevesle başladım. Konu aslında tam benim kalemim; haksızlığa uğrayan insanlar, bir ailenin ayakta kalma savaşı falan ama ne yalan söyleyeyim okurken çok zorlandım. Özellikle o bitmek bilmeyen uzun betimlemeler ve bazı bölümlerdeki ağır diyaloglar bir yerden sonra beni hikayeden tamamen kopardı. 250. sayfaya geldiğimde hala o beklediğim hızı yakalayamayınca, kendimi ister istemez bazı yerleri atlayarak ve hızlıca geçerken buldum. Haliyle karakterlerle de o beklediğim bağı bir türlü kuramadım; mesela Noah nehirde kalıp aileden ayrıldığında o üzüntüyü tam hissedemedim çünkü metnin o yavaşlığı beni çoktan yormuştu. Kitabın sonu gerçekten akıl almaz ve çok güçlü bir mesaj veriyor, ona diyecek sözüm yok ama o finale ulaşana kadar verdiğim o "sabır sınavı" maalesef aldığım tadın önüne geçti. Kısacası konusuna ve anlatmak istediği o büyük meseleye saygım sonsuz ama üslup olarak beni içine çekemeyen, biraz "bitirmiş olmak için" okuduğum bir eser oldu.
Gazap ÜzümleriJohn Steinbeck · İletişim Yayınevi · 202145,7bin okunma