2026 10. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2026 04:35
Gece Vardiyası, ( Night shift) Stephen King’in: İlk dönem korku anlayışını günlük hayatı korkuya dönüştürme ustalığını en saf hâliyle gösterir. Bu kitap, King’in “uzun roman” yazarı olmadan önce kısa öykü ustası olduğunu kanıtladığı eserdi. Eserdeki Korkunun kaynagi:Canavarlardan,uzaylılardan,doğaüstünden çok, insanın dikkatsizliği ve zaaflarından doğar. Stephen King’in bu eserdeki temel fikri: Korku, evin içindedir. Özellikle derlemelerin icindeki hikayelerden Kamyonlar, Çimler Biçilecek, Bırakanlar Şirketi gibi öyküler:Modern insanın yarattığı sistemlerin ona karşı dönmesini anlatır. Eserdeki Psikolojik Derinlik ____________________________- Bazı öykülerde korku görünmez: Mesela Merdivendeki Son Basamak, odadaki Kadın Bu metinlerde King, korkudan çok: pişmanlık, çaresizlik ve vicdan üzerine yazar. Yazarin eserdeki dil ve anlatım tarzi: Sade,sert görüntü odaklı olup King, okuru korkutmak için süsleme yapmaz sadece okuyucuya gösterir ve susar. SONUÇ: Gece Vardiyası, bir korku kitabı değili, insanın karanlıkla ilk vardiyasıdır. , Stephen King bu eserle şunu söyler: Canavarlar gerçek olabilir. Ama asıl korku, onların mümkün olmasıdır.
Stephen King
Night ShiftStephen King · Hodder Paperbacks · 20125 okunma