2026 4. kitabı
Herkese Selam Bugün sizlere Gümüş Yürek2: Bilinmeyen Lanetin Kaderi ile geldim Birinci kitabı okurken yazarın kalemine pek ısınamamıştım açıkçası ama bu kitap beni ters köşeye yatırdı arkadaşlar Anlatımı ve kurgunun gidişatı o kadar içine çekti ki bu sefer nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama şöyle ifade etemeye çalışayım. Kurgu en kısa özetiyle fantastik bir dünyada geçen bir yolculuk hikayesi bence. Böyle bir durumda insan ister istemez bol aksiyon bekliyor ama bu kitapta ağır basan kısım kesinlikle aksiyon değil. Sayfalar hızla akıp gidiyor ancak hikayenin kendi ağırlığı yavaş yavaş işliyor insanın içine… Eira her ne kadar “Güçlü Kadın Karakter” gibi görünsede bu kitapta bu durumun çok daha ötesini geçmiş. Hatalar yapan, korkan ama yine de yolundan vazgeçmeyen bir kişilik. Bence gücü de tam olarak buradan geliyor, vazgeçmemesinden. Yaratılan Fantastik Evren ilk kitaba oranla daha karanlık geldi bana bu sefer. Herkes ve her şey daha sert, daha acımasızdı sanki… Eira artık bir Köprü olduğunu kabul ediyor olsa da yüzleşmesi gereken kaderin henüz tam olarak farkında değil. Marlo ile çıktıkları yolculukta hikayeye dahil olan Bast ve Maça karakterlerini ise severek okudum. Maça’nın ketum tavırları biraz gerici ama altından ne çıkacak çok merak ediyorum. Bataklık bölgesinde yaşananlar ve sonrasında herkesin geçirdiği ruhsal değişim ise hikayeyi farklı bir noktaya taşıyor. Geçmişten gelen sırlar, kadim kehanetler ve Doğal Denge’nin Eira’ya sunacağı belirsiz lanet… Hepsinin cevabını alıyoruz bu kitapta ancak cevaplanacak sorular tabi ki bitmiyor Yazarın olaylara gerçekçi yaklaşımını sevdim. Toz pembe bir kurgu sunmuyor bize. Kurgunun içine serpiştirdiği küçük romantik dokunuşları göze sokmamasına da ayrıca teşekkür ederim. Fantastik bir hikaye için dozunda bir romantizm seviyesi kullanmış… Kitabın finali ise ilk kitapta olduğu gibi yine insanı dumura uğratan cinstendi. Hemen gidip 3.kitabı okumaya başlıyorum ben
Gümüş Yürek 2D. N. Archeron · Guardian Yayınları · 2024874 okunma