2026 1. kitabı
Yazarını Tuba Koç şahsen tanımıyor olsam da, elime geçen iki kitabından biri olan Yasak Şehrin Kırmızı Duvarı benim için okumaktan büyük keyif aldığım eserlerden biri oldu. Bu kitabı okuma fırsatını bir iş arkadaşım sayesinde elde etmiş olmam da ayrıca güzel bir tesadüf diyebilirim. Yazarın ikinci kitabı olmasına rağmen (ilk kitabını okumamış olsam da) kalemini oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim. Betimlemeleri, olay örgüsünün sağlamlığı, hikâyenin akıcılığı ve karakterlerin özenle kurgulanmış olması kitabı sürükleyici kılan en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Okurken kopmadığım, sayfaları merakla çevirdiğim bir anlatımı var. Özellikle kadınlar açısından değinilen önemli noktalar ve bu konularda farkındalık oluşturmaya yönelik yaklaşımı benim için kitabı daha da anlamlı kıldı. Satır aralarında verilen mesajların doğallığı ve samimiyeti, eserin yalnızca bir hikâye anlatmakla kalmadığını, aynı zamanda düşündürmeyi de amaçladığını gösteriyor. Belli ki bu kitap yoğun bir emeğin, ciddi bir düşünsel sürecin ve güçlü bir hayal dünyasının ürünü. Okuduğum için gerçekten memnun olduğum eserler arasında yerini aldı. Bu yolda yazara gönülden başarılar diliyor, ilerleyen zamanlarda çok daha güzel ve etkileyici eserler ortaya koyacağına inanıyorum.
1000k
Yasak Şehrin Kırmızı DuvarıTuba Koç · Ayrıkotu Yayınları · 20254 okunma