Öz saygı, öz saygı, öz saygı
2024 36. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2024 18:01
Bu kitabı ilk gördüğümde başlığıyla ilgimi çekmişti ve o günden beri okumak istiyordum. İnternette ucuza görünce 'Acaba alsam mı?' diye düşündüm ve sorumu cevaplandırabilmek için
2024 Okuma Raporları
Ölmek İstiyorum ama Tteokbokki de Yemek İstiyorumBaek Se-hee · Nova Kitap · 20248,4bin okunma
14,5bin Gösterim
Sizin incelemenizi okuyup aldım
İyi okumalar 🫶
Güzel bir kitaba kendi kişisel problemleri veya daha başka olaylar yüzünden kötü puan verilmesine acayip sinir oluyorum. İnsanlar gerçekten çok benciller hiçbir şeyi beğenmiyorlar hiçbir şeye saygıları yok memnuniyetsiliği havalı bir şey sanıyorlar bir kitaba kötü bir kitap demen için dili kötü olmuş olabilir, savunulmaması gereken şeyler savunulmuş olabilir, güzel işlenmemiş olabilir, mantık hataları olabilir ama senin o an o kitabı okuyacak modda olmaman, kitabın yazarını sevmemen, kitabın sana hitap etmemesi kitabı kötü yapmaz. Veya sen çok büyük bir beklentiye kitaba başlamışsindir ama beklentini karşılamamıştir, bu kitapla değil seninle ilgili bir problem kitabı kötü yapmaz. Bu ayrımı yapamayan insanlara acayip sinir oluyorum sırf bunlar yüzünden kitap hak ettiği değeri göremiyor. Bu saçma yorumları görmezden geldiğin için teşekkür ediyorum en yakın zamanda umarım ben de kitabı okuyabilirim💓
Aynı şekilde ben de çok sinir oluyorum. Daha bugün bu kitap ile ilgili yeni bir inceleme karşıma çıktı ve yine kitaptan çok yazarın davranışları eleştirildi. Birisi kitabı beğenmeyebilir, bunu anlarım. Ama neden beğenmediğini kitap ile ilgili açıklama yaparak getirmeli. Kalkıp da yazarın karakterine sinir olduğundan kitabı beğenmediğini söyleyince o eleştiri benim için bütün anlamını yitirir. Senin de kitabı okuduktan sonraki olumlu ya da olumsuz yorumunu çok merak ediyorum.<3
1 yanıtı göster
Çok güzel incelemişsin, incelemeni okuduktan sonra kendime karşı öz saygım olmadığını düşünmeye başladım. Hem de sana katılıyorum yazarın gerçek hayattaki olayları ve davranışları kimseyi alakadar etmez, hem alakadar ediyorsa da bunun kitapla bir alakası yoktur bence. Önemli olan kitabin nasıl bir kitap olduğu ve nasıl bir mesaj, duygu verdigidir bence. Düşüncelerine ve incelemene bayıldım hemen takibe alacağım seni ⭐🫶🏼
Bence problem kendi kişisel problemleri yüzünden olumsuz yorum yapılması değil . Bu danışma/ terapi oturumları asla ama asla gerçekçi değil sanki bir yakın arkadaşıyla sohbet ediyor havasında. Ve bu doğru değil gerçekçi değil etik değil... Umarım anlaşılır olmuştur.
Yazarın ölmüş olması beni çok üzdü. Yeni öğrendim. 😔
Kitap sadece ismiyle ilgimi çekmişti ve bu yıl okumak istemiştim ama şu an incelemenizi de görünce bu ay içinde okumaya çalışacağım. Çok merak ettim🙇‍♀️