Sihir Dükkanı
2026 2. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2026 22:14
Bugün elime aldığım gibi ilk 100 sayfasını soluksuz okuduğum bir kitaptan bahsetmek istiyorum: James Doty – Sihir Dükkanı. Bu sadece bir nörocerrahın başarı hikayesi değil; bir çocuğun, zihninin hapishanesinden şefkat ve sihirle nasıl özgürleştiğinin otobiyografisi. Kitabın içine öyle bir çekildim ki, kendimi şu soruyu sorarken buldum: "Hayatımıza giren insanlar gerçekten tesadüf mü?" “Hayatlarımızda ne gibi bir yerleri var, neyi değiştirmek, bize neyi öğretmek için gönderildiler.” Ruth Etkisi: Bir İnsan Bir Hayatı Nasıl Değiştirir? Küçük Jim, hayatın zorlukları içinde kaybolmuşken bir sihir dükkanında Ruth ile tanışıyor. Ruth ona illüzyon numaraları değil, "zihnin ve kalbin sihrini" öğretiyor. Okurken şunu düşündüm; eğer Ruth o gün o dükkanda olmasaydı, Jim muhtemelen öfkesiyle kaybolup giden bir çocuk olacaktı. Peki ya bizim Ruth’larımız? Hayatımızda öyle kilit insanlar var ki; onlar olmasaydı bugün olduğumuz kişi olabilir miydik? Belki bir öğretmen, belki bir yabancı... Kim bilir, belki de biz birinin hayatındaki "Ruth" olma sırasını bekliyoruzdur. Kitapta beni en çok etkileyen kısım Ruth’un Jim’e verdiği o görev oldu: "Öğrendiklerini bir başkasına anlatacağına söz ver." James Doty bu sözü sadece bir kişiye değil, bu kitabı yazarak binlerce kişiye anlatarak tuttu. Şimdi bu kitabı okuyarak o söz zincirine ben de dahil oldum. Anladım ki; sihir dışarıda bir yerlerde değil, kalbimizle zihnimizin birleştiği o ince çizgide saklı. Henüz bitirmedim ama şimdiden söyleyebilirim: Eğer kendi içindeki potansiyeli ve hayatına dokunan insanların anlamını keşfetmek istiyorsan, bu dükkana sen de uğramalısın. "Kendi Hikayemin Sihirbazı Olmak Üzerine
Sihir
Sihir DükkanıJames Doty · Ganj Yayınları · 2017472 okunma