Yazar Baek Sehee ve psikiyatristinin seanslarından, yazarın farkındalıkları, terapi sonrası hayat hakkında görüşleri ve herkesin kendinden bir parça bulabileceği sorunlarınlarından oluşan gerçek bir kitap. Hem anı hem de kişisel gelişim olan bu kitap -kişisel gelişim sevmeyenler için- okurken sizi asla sıkmayacak ve buram buram kişisel gelişim havasını üzerinize salıp sizi daraltmayacak. Depresif hissettiğiniz zamanlarda da ufak bir rehber niteliği taşıyabilme kapasitesine de sahip. Özellikle pek çoğumuzun kendi evlerimizde ve hatta kafalarımızın ücra köşelerinde, kendi hapishanelerimizi yaratıp etrafımıza duvarlar örerek savunma mekanizması geliştirdiğimiz bu çağda sahip olduğumuz distimiyi zihnimizin de kabul etmesini sağlayabilecek bir potansiyeli de var.
Anlamak ve de anlaşılmak için.
Dip Not: Bu denli kısa bir kitaptan bu kadar alıntı paylaşmak (belki de en çok alıntı paylaştığım kitap) kitapta kendimden bir şeyler görmemin en büyük göstergesi olmalı. Adeta alıntıların zihnimden silinip gitmesini istemedim ve dönüp dönüp bakmak istedim. Yapabilseydim, tüm kitabı da yazabilirdim. Benim için zirve bir kitap değildi tabii ki, ama insan kendinden bir şeyler gördüğünde ona olan duygusal yaklaşımı yükseliyor olsa gerek.
Dibin de dibi not: Kişisel gelişim sevmememe rağmen (hiç belli de etmedim), hoş bir kitaptı.