Puan vermedi·239 syf.····Okunma: 18 Ocak 2026 08:49 "Terapistleri biliyorum.Çoğu orta sınıftan, evliliklerinde tökezlemiş insanlar."
"Yani... İkinci evlilik gerçekten kendi yaşam tarzına veya görünüşüne uygun oluyor. Biliyorsun ilkinde annenle evleniyorsun."
Joanna, TED ve Billy Kramer...
Mükemmel bir çift ve çocukları, baba Ted kariyerinde, anne Kramer ev işlerinde ve çocuk bakımında çok tanıdık bir aile portföyü. Anne,çocuk bakımı ve ev işlerinden ziyadesiyle yorulup çalışma hayatına geri dönmek ister lakin Mr. Kramer 'in engeline takıldığı gibi ikinci bir çocuk için Mrs Kramer' i ikna etmeye çalışır lakin başarılı olamaz her iki konuda da. Kadın evi terkedip yaralarını sarmaya başlar ta ki velayet davasında karşıya karşıya gelene kadar.
Kadın sessiz bir varlık değil. Kendini ifade etmeyi seven, muammaya mahal vermeyen kendi ve çevresi için mantıklı kararlar almaya çalışan bu süreci çirkinleşmeden geçirmeye odaklanan ve bana göre başarılı olmuş bir yol çiziyor.
Baba çocukla yalnız kalınca aradaki iletişim, geçirelen zaman onları birbirine yaklaştırıyor ve beraberinde birçok zorluğuda yanında getiriyor. Maddi, manevi ve psikolojik. Esasında kadının yakındığı yerden kendi bayrağı teslim alıyor farkında olmadan empatinin dik alasını yaşıyor.
Kadın olsun erkek olsun birbirlerinin yaptığı,emek verdiği şeyleri görmezden gelmek, ihlaldir. Bazı şeyler maddiyatla görünür ama bazıları maneviyat, sabır, istikrara tabiidir. Maddiyat çiftler arasında çirkinleşen bir konu olabilir her evrede, ya da kariyer üstünlüğü yarışına sebebiyet verebilir. . Anne ve baba olmanın bir okulu, bir eğitimi olabilir mi? Sanmıyorum. Ama insan olarak kendine çeki düzen vermenin bir cinsiyeti yok herkes yapmalı. Dünyaya çocuk getirmek en zor ve en sonraki süreç olmalı.
Sinemaya uyarlanan ve beş dalda oscar ödülü almış roman okunurken bazen sinirlendirecek, bazen sorgulatacak, bazen kızdıracak belki üzecek ama okunmayı hakeden bir kitap olarak tavsiye niteliğindedir.