2026 3. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2026 20:16
Üstad yine döktürmüş Korkudan korkan insanlar olarak yaşamayı kar sandığımız hayatımızın gelmiş, geçmiş ve bence gelecek özetini en ince ayrıntısına kadar anlatmış. Edebiyatın sanat kabul edilmesi ve hatrı sayılır yazarların yaşarken ve öldükten sonra da eseriyle anılması güzel bir detay ama yazarlık herkesin kolay kazanabileceği bir sıfat değil. Aziz Nesin yatırımını kurduğu" Nesin Vakfına "adamış. Çocukların eğitimi için yaşamı boyunca edindiği deneyimler doğrultusunda ve tabii Vakıf çalışanlarının da katkısıyla yaşadığı sürece ve öldükten sonra da çocukların sorgulayıcı, eleştirici, üreten bireyler olmalarını istemiş. Vakıf için destek beklememiş lakin destek göreceği yerde teftiş yapılmadan Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından para istenmesi, ödenmemesi dahilinde mahkemeye vermeleri kaçınılmaz bir davranış olmuş. Kaldı ki günümüzde kurulan vakıfların, çocuklara yaklaşımlarının ne kadar iğrenç ve mide bulandırıcı olduğunu defaatle gördük ve maalesef görüyoruz da. "Türkiye de demokrasinin en olmadığı alan eğitim. Eğitim alanı da zenginlikle beraber belli başlı yerle adanmış onların bilgi dahilinde evriliyor. Maddi gücü olmayanların daha çok çalışmaktan başka çaresi yok. Nesin de yardımlarla okumuş Bi yerlere gelmiş ve toplumsal borçlarını ödeme yöntemi olarak Nesin Vakfını kurmuş. Orda yetişecek çocukların da Toplumsal borçlanmanında ne olduğunu öğrenmelerini istemiş. Türkiye Yazarlar Sendikasının açılış toplantısında Demirtaş Ceyhun, Adnan Özyalçıner, genel sayman Asım Bezirci ile olağan üstü dayanışma ve direnme örneği göstermişler. OKUYUN, OKUTTURUN
Korkudan KorkmakAziz Nesin · Nesin Yayınevi · 2016289 okunma