2026 3. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2026 08:50
Hacmi küçük olan ama derinliği bir hayli fazla ve insanı düşündüren 3 kitap. Allah için sevmek onun rızası için komşuluk, kardeşlik etmek. Kalbi Allah sevgisiyle dolu ahlaklı çocuklar yetiştirmek ve tabi en önemlisi de nefsimizi terbiye etmek. 3 kitapta beni çok etkiledi çok düşündürdü. Kalbin Sırları ken son okuduğum kitap oldu. Ve peygamberlerin hayatlarından örnekler olması benim olaylara karşı bakış açımı değiştirdi.En çok etkileyen bir hikayeyi sizinle paylaşmak isterim. Hz.Zekariyya(a.s) bir gün Yahudilerden kaçarken kalın gövdeli bir ağaç görür. "Ey ağaç yarıl da beni içine al."diye yalvarır. Ağaç yarılır ve gövdesine alır Zekariyya'yı. Sonra İblis orada çıkar ve iz sürücüleri ağacın yanına getirir. Bir testere ile ağacı kesmelerini söyler. Hz.Zekeriyya o sırada Allah'a değil ağaca sığındığı için bu durum helakine yol açar ve ikiye bölünür. Testerenin dişleri beynine geçince feryat eder. Sonra Allah şöyle buyurur:"Niye belaya sabretmiyorsun da ah ediyorsun, bunu tekrarlarsan seni peygamberlik defterinden silerim." Bunun üzerine Zekeriyya(a.s) sabreder. Okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.
Kalbin Sırlarıİmam Gazali · Nesil Yayınları · 20221,296 okunma