2026 3. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 14:25
'Su Kasidesi Şerhi' benim için ayrı bir anlam taşıyor çünkü bu kitap eski edebiyat hocamın bana hediyesiydi. Ancak yeni yeni oturup hakkıyla okuma fırsatı buldum. Açıkçası Fuzûlî’nin dünyasına tekrar dalmak, her beyitin altında hem anlamını hem de kelime açıklamalarını görmek beni çok mutlu etti.Eski Türk edebiyatına hâkim olduğum için metni takip etmekte zorlanmadım; aksine açıklamalar sayesinde bazı beyitleri daha önce fark etmediğim bir incelikle gördüm.Ama şunu da söylemem lazım: klasik edebiyata uzak biri için kitap biraz ağır gelebilir. Çünkü beyitleri detaylı şekilde açıklıyor, kelimelerin anlamlarına giriyor ve yer yer kültürel, tasavvufi göndermeler kullanıyor. Temeli olmayan biri okurken sıkılabilir veya yorulabilir. Benim için ise oldukça öğretici, sakin ve keyifli bir okuma oldu. Hem hocamdan kalan manevi bir değer taşıdığı için hem de Fuzûlî’nin diline biraz daha yaklaşmamı sağladığı için iyi ki okudum dediğim bir kitap. Fuzûlî’yi gerçekten anlamak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Duygu ve Düşünce
Su Kasidesi ŞerhiMetin Akar · Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları · 2013108 okunma