Psikiyatrist ve Fobi’nin Devamı
2026 13. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 17:33
Psikiyatrist’i çok önce okuduysanız ve benim gibi yalnızca şöyle böyle şeyler hatırlıyorsanız, Psikiyatrist 2’ye başlamadan önce bir kez daha düşünün. Ben yapay zekâdan destek alarak ilk kitabı hatırlamaya çalıştım ama yeterli olmadı; mecburen tekrar okudum. Çünkü ikinci kitap, küçük göndermelerle ilerlemiyor, olaylar doğrudan kaldığı yerden devam ediyor. Üstelik aradan on yıl geçmiş haliyle. Bir diğer önemli detay: Kitabın teşekkür bölümünden öğrendiğim üzere Fobi de bu evrenin bir parçası. Elbette ben Fobi’yi de unutmuşum Ancak bu noktada bir eksiklik hissedilmiyor; Mark’ın hayatı yeni kitapta yeterince ayrıntılı şekilde anlatılıyor. Zaten yazar da açıkça Psikiyatrist ve Fobi’nin devamı olduğunu belirtiyor. Lara ve Mark yeniden karşımıza çıkıyor. Peki ne oluyor derseniz… Elbette gerilim ve tempo hiç düşmüyor. Kitap başlarda yalnızca Mark üzerinden, onun kaybı ve iç dünyasıyla başlıyor; ardından her şey yavaş yavaş ilk kitaba bağlanıyor. Merak duygusu çok iyi canlı tutulmuş, final ise oldukça güçlü. Üstelik yine açık uçlu. Wulf Dorn’u tanıyan bilir: Kurgu kurma konusunda gerçekten muazzam. Bu son da özenle hesaplanmış. Devam kitabı gelir mi? Büyük ihtimalle evet. Ve gelirse, hiç şaşırmam.
Psikiyatrist 2Wulf Dorn · Pegasus Yayınları · 2025188 okunma