Kalbin Durduğu Bütün Zamanlar - Polat Özlüoğlu
2026 2. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2026 20:17
Kalbin Durduğu Bütün Zamanlar, bir dönem romanı. 1980 darbesine denk düşen zamanlara, o dönemde ağır tecrübeler yaşayan bir kadının gözünden tanık oluyoruz; ismi Meşhur... Evet Meşhur çok zor, üzerinde hem fiziksel hem de ruhsal yaralar bırakan yaşantılar geçiriyor. Yıllar sonra, gelecekteki Meşhur’un, henüz daha öğrenciyken yaşadığı travmalarla nasıl yüzleştiğini ve bunların hayatının tamamına nasıl yayıldığını onun zihinsel yolculukları sayesinde okuyoruz. Darbe dönemlerinin acımasızlığını, o dönemi yaşayanlar ve yaşayanlardan dinleyen bizler az çok biliyoruz. Fakat bu öyle bir hikâyeydi ki beni çok sarstı, etkisi uzun süre üzerimden gitmedi. Bu bir kadın hikâyesi ama aynı zamanda bir ülkenin hikâyesi. Karanlığın, yasakların, korkunun, işkencelerin ve sessizliğin hüküm sürdüğü bir dönemde; insan kalmaya çalışmanın ve direnmenin hikâyesi. Tam da bu yüzden okumalıyız bu ve buna benzer eserleri. Tarihe ilgi duyan biri olarak ben kitabı büyük bir ilgiyle ve hissederek okudum. Bazı sayfalarda içim daraldı, uzun uzun durup düşündüm. Zor bir kitap ama çok kıymetli ve her birimizin kulak vermesi gereken bir hikâye. Gönülden tavsiye ediyorum okumanızı.️
Kalbin Durduğu Bütün ZamanlarPolat Özlüoğlu · İthaki Yayınları · 2025124 okunma