2026 6. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 18:50
Yazardan okuduğum ilk kitaptı. Sessiz Hasta kitabını da bunu okuyunca merak ettim. Onu da okumayı düşünüyorum çünkü yazarın yazım dili akıcı ve içine çekiyor okurken. Bu kitap özelinde de çok sürükleyici ve güzel bir anlatımı vardı her ne kadar çevirisini berbat bulsam da… Kitaptan puan kırmamın başlıca sebebi olayların çok oldubittiye getirilmesiydi. Dark Academia diyerek reklamı yapılıyor ama alakası yok. İçinde yunan tragedyaları olsa ve bu güzel yedirilmiş olsa bile bir dark academia kitabından beklenen şeyleri karşılamıyor. Eğer olaylar detaylı ve güzel işlenmiş olsa, karakterlerin derinliklerine inilse, cinayetler daha merak uyandırıcı ve etkili yazılmış olsa mükemmel bir kitap olabilirdi ve muhtemelen favori kitaplarımdan biri olurdu. Yazarın kafasında güzel bir kurgu var ama yetersizmiş gibi geldi bana. Zaten sonundan da anlaşıldığı üzere olaylar derinliksiz ve bitsin diye yazılmış. Sonu beni hiç tatmin etmedi. Okuduğum incelemelerde katilin kim olduğu değil ama motivasyonu şaşırtıcı ve ters köşe demişlerdi ama hiç öyle değildi bence. Çünkü motivasyonu da kanıtlarla falan açıklanmadı. Genel olarak bir geçiştirme bir oldubittiye getirme olmuş gibiydi kısacası.
Yitik KızlarAlex Michaelides · Domingo Yayınevi · 20222,264 okunma