2026 3. kitabı
İzler Kalır - Sude B. #okudumbitti #kitapyorumu Öncelikle eline sağlık yazarım, Beste ve Soner'i bizimle buluşturduğun için. Bölümler su gibi aktı, yazım dilinin akıcılığı ve berraklığı bunu destekleyen nedenlerden oldu. İlk birkaç cümle, beni bu kitabı okumam için ikna etmişti. Merak uyandıran bir başlangıç, sürükleyici bir anlatım olunca soluksuz bir deneyim kaçınılmaz oldu. Kısaca konusuna değineyim. Soner, ölmeye karar verdikten 12 dakika önce Beste'den bir mesaj alır. Beste, Soner'in sınıfında olan cıvıl cıvıl bir kızdır ve Soner'e her gün mesaj yazacağına dair bir mesaj atar. İntih*r etmeye kafayı koymuş Soner, bu mesajla bunu ertelemeye karar verir ve hikayeleri böylece başlamış olur. Spoiler vermeden biraz düşüncelerimi yazmaya çalışacağım. Soner çok donuk bir karakterdi, öyle ki bazen sahneleri hayal ettiğimde Soner'in robot gibi hareket ettiğini düşündüm. Duyguları körelmiş, depresyonda olan bir birey olarak onun bu halini yansıtmak bence önemli bir detaydı. Beste, duygularını uçlarda yaşayan biri ve bu da çok iyi yansıtılmış. Okurken her karakterin farklı yapısı olduğu gerçekten anlaşılıyor. Sınıf içi durumları, Ozan ve Emre ikilisinin geçmişleri ve Beste'nin aile ilişkisi hikayeyi destekleyen unsurlardan. Ancak son bölümlere doğru Beste'nin ailesi çok geri planda kaldığını düşünüyorum. Ayrıca Azra karakterinden de en yakını olarak bahsedildi ama birkaç kez telefonda görüşmekten ilerisi gelmedi. Bunlar elbette küçük ayrıntılar, hikayenin geneli gerçekten akıcı ve güzeldi. Finalini okurken tahmin etmiştim, daha farklı bir son olabilir miydi, daha çok şaşıracağım bir son isteyebilirdim sanırım. Okurun bol olsun!
İzler KalırSude B. · Pukka Yayınları · 20241,851 okunma