Merhabalar
Bugün kalemi ile yeni tanıştığım yazarın Berfin adlı kitabı ile geldim. Ben doğu hikayelerini merak eden okumayı seven birisi olduğum için kitabıda sevdim.
Berfin İstanbul'da yaşayan annesi doktor babası ise öğretmen olan bir ailenin güzel kızı. Bir gün otobüste kitabını okurken ona yer vermek isteyen bir gençe denk gelir ki öncesinde bir çarpışmaları zaten vardır. Tabi yer vermek isterken orta yaşlı birisi oturur ve ikili ayakta kalır.
Neyse ayakta kalan Miran ve Berfin sohbet etmeye başlarlar Miran'ın bir dergisi vardır ve Berfin'de yazmayı seven birisi olduğu için bir teklifte bulunur. Berfin teklifi kabul eder. İki hafta içerisinde yazısını hazırlar.
İlk yazısı çocuk edebiyatı ile ilgili olur yalnız son paragraf onun için önemlidir. Miran çıkarmak isterse o kısmı kesinlikle görüşmeyi sonlandırmayı düşünen Berfin adamada duygular beslemeye başlar. İkili zaman içerisinde birbirlerini sever ve artık bir ilişkiye başlar. Miran Berfin'in ailesiyle tanışır ama içerisinde hep bir tereddüt vardır. Neyse bir engel vardır ki Miran'ın annesi onu nasıl ikna edeceğini bilemez. Şey Nazlı taraf kız evi olmuyormu.
Ve beklenen gün geldi Berfin Van'a atanırken Miran atanamadı memleketi Diyarbakır'a döner. Annesiyle konuşur ve tabiki ikna olmaz.
Demiştim kararsız erkek yok olmaz ve Miran yapamadığını annesini ikna edemediğini söyler ilişkiyi bitirir. Berfin kendisini toparlayacak ve daha güçlü olacaktı. Biz kadınlar kırıldığımız yerden güçleniriz. Aylar geçer ve karışısına Behram çıkar emin sağlam adımlarla zamanı gelince evlenme teklifini eder.
Behram ve Berfin'in hikayesi artık başlar evlenirler fakat bu severde Behram'ın ailesi çocuk baskısı ardında Berfin'i değersizleştirmeye çalışır ancak Behram buna müsade etmez ve eşini her daim korur. Bir gün Elif'i alıp sahip çıkarlar ama bunu duyan aile fertleri yine rahat vermezler. Bu coğrafyada kadın olmak okadar zor ki ne yapsa yaranamaz. İyi olur olmaz,,kötü olur olmaz, güler olmaz, ağlar olmaz.
Van'dan apar-topar Antalya'ya yerleşen ikili aylar sonra bir erkek bebeğe daha koruyucu aile olurlar. Olaylar asla bitmedi ama Berfin minik kalplere dokunmaya her daim devam etti...