Ne Yaptığını BiliyorumAlice Feeney
Spoiler!
Kitabı şimdi bitirdim ve bumm, şuan kafam allak bullak.
Ben hikayenin sonunun daha böyle dedektifi vari her olayı anlatıcağını düşünerek okumuştum, ama öyle olmadı çok daha farklı bir yol izlemiş yazar
Ben katilinin en çok olmasını beklediğim kişi kitabın ortalarına kadar fotograftaki 5. Kişiydi, çünkü kim olduğundan hiçbir yerde bahsetmiyormuş sonra cat. Olduğu ortaya çıktı yani zorbalıkları kız ve ben bunun katil olsuğunu düşündüm ilk katil bu çıktı ama tabi sonra durumlar degişti.
Ben annesininde katil olabileceğini kısa bir süre düşünüp tartmıştım kafamda ama yazar zaten şaşırtmak için herşeyi denemiş o yüzden çok garip bir sondu, yüzeysel bakılınca bence herşey okey ve güzel bir son.
Ama dediğim gibi yüzeysel bakınca?
Sorun şuki bizim bu annemiz kızı için bunları öldürdü ve biz bu kadının iç sesini hep kitabın başından beri izledik ve 36. Sayfada yaşlı annemizin dedektif ile ilk kurbanını izlediğini görüyoruz ve
iç sesi kadının şu:
“…. Ama önemli değildi vücudunun en güzel yeri açıktı zaten, köprücükkemiği. Benim için en erotik biridir. …kemikleri (kadının) muzzamdı. “
Bu sahnede bir yaşlı annemiz öldürecegi genç kıza yükseliyor? Yani bu çok saçma, sırf bu sahne biz katili erkek zanedelim diye yapılmış gibi hissettim ayrıca kitabın sonunda da kadının bu tarz fantezi vs. Olduğuda söylenmedi yani bu okuru katili bulamaması için çarptıran bir diyalog.
Bunun gibi okurken farkettiğim sahneler oldu sırf okuru kandırmak için yazılan ve mantıksız olan birçok şey var ve buda rahatsız ediyor.
Ayrıca yine yalan olarak koyulan sahneler vardı hep kızımı katil gibi gösterdi yok işte kendini aradı kadın veya dedektifin kesildiği bir yeri vardı ve bunun sebebide açıklanmadı..
Ne olursa olsun sonu çok şaşırttı gariptti beynim eridi gitti açıkcası, ama daha güzel kurgulanmkş arka planı daha iyi anlatılmış bir son beklerdim çünkü yazar bize herşeyi detay detay vermişti ama sonda direkt kadın öldürdüm öldürdüm diyip geçti…
Ben ayırca şunuda anlamadım
“Karımı üç kelimeyle anlatabilirim:
GÜZEL.
HIRSLI.
MERHAMETSİZ.
Kocamı tanımlamak için tek kelime yeter:
YALANCI.”
Bu kitabın arkasında yazan bir yazı ve kocası bu kadına hiçbir yalan söylemedi?! Adam hiçkimseye nerdeyse yalan söylemedi neden yalancı diyor ?! Ben bunu hiç anlamadım
Ve kitabın adı neden “ne yaptığını biliyorum”? Acaba kız annesinin ne yaptığını biliyor gibisinden bir gönderme mi?
Okuduğun için teşekkürler. :)