2026 3. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2026 12:05
Yıllar öneceydi ; kardeşimle sohbet ederken “ amazon ormanlarının içerisinde günümüz dünyasıyla hiç bir bağı olmayan tamamen soyutlanmış kabilelerin inançlarını , günümüz İbrahimi dinlerden haberlerinin olup olmadığını merak ettiğimi söylemiştim. Zaman sonra bu kitapla bir arkadaşım vasıtasıyla karşılaştım ve büyük bir ilgi ve merakla okudum. Kuran-ı Kerim de Allah ın her topluma bir peygamber gönderdiği gerçeği üzerine yola çıkmış yazar ve günümüze kadar yapılmış arkeolojik bulguları , mitleri , anlatıları , kutsal kitaplarda geçen bilgileri , ünlü tarih araştırmanlarının bulgu verilerini kaynak göstererek anlatıyor nize. Evet her topluma bir nebi bir bilge insan bir peygamber gelmiş . Bazıları Kuran-ı Kerimde geçmiyor ama yaşadıkları dönem özellikleri ve kendi özelliklerine bakınca nebi olabilecekleri düşünülüyor. Kitap çok anlaşılır bir dille kendini de özetleyerek her bölümün ardında tablolarla anlatıyor. Evet insanoğlu ilk yaratıldığından beri biliyor tek nir tanrının olduğunu ilk inanışlar hep tek tanrı inanılı ama sonradan zamanla meleklere tanrı vasvı yüklüyorlar putlaştırıyorlar ve çok tanrıla inanca evriliyorlar. Bu bozulmalara dur diyecek bilginler çıkıyor, Sokrates ,Pisagor, Konfiçyüs, Buda…. daha ismini sayamadığım niceleri. Kitapta dünya üzerinde yaşayan her toplum ve o topluma gelmiş bilge kişileri veya nebi vasfı taşıyanları belgelerle anlatıyor. Evet amazon da yaşayan kabilelerde şuan neye inanıyorlar bilmiyorum ama zamanında onlarda tek tanrı inanışı vardı bunu biliyorum. Kitap çok etkileyiciydi burada ayrıntılı yazmaya çalışsam satırlar yetmez. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Bilinmeyen PeygamberlerBülent Şahin Erdeğer · Timaş Yayınları · 202582 okunma