EKSİK BİR ŞEY Mİ VAR ?
2026 2. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2026 00:15
Londra’da yaşayan psikoterapist Theo, kendine popüler bir hasta seçer. Bu sessiz hastayı yalnızca kendisinin iyileştirebileceğine inanır. İşler de tam istediği gibi gelişir. Hastanın bulunduğu klinikte bir kadro açılır ve Theo bu fırsatı yakalamayı başarır. Bundan sonrası artık Theo’nun başarısına kalmıştır. Sessiz Hasta, kurgusu güçlü bir psikolojik gerilim romanı. Hatta rahatlıkla salt bir “olay kitabı” olduğunu söyleyebilirim. Okurken merak duygusu hiç azalmıyor; kitabı elimden bırakmadan, son sayfasına kadar aynı heyecanla okudum. Keyifliydi, sürükleyiciydi… ama hepsi bu kadardı. Böylesine iyi kurgulanmış bir hikâyeye rağmen karakterler oldukça zayıf kalmış. Psikolojik geçmişleri anlatılsa bile aramızda gerçek bir bağ kurulamıyor. Ne bir acıma hissi uyanıyor ne de bir tiksinti; kısacası içimizde hiçbir duygu yeşermiyor. Bir eksiklik hissi.. Bu durum bana, son zamanlarda bir kitap gurmesi olan MerveMerve yaptığım sohbetleri hatırlattı. Bir kitabı bize sevdiren şeyin, onunla kurulan kalpten bağ olduğuna kanaat getirmiştik. Yüreğe dokunan bir tat, bir doku, hafif bir esinti… Bu kitabı okurken keyifli vakit geçirmiş olsam da, böyle bir haz alamadım. Okuma bittikten sonra ağzımda yavan bir tat kaldı. Her kitaptan en üst seviyede bir edebi tat almayız. Bazı kitaplar da anlık bir haz verir, okuruz gelir ve geçer. Not: Türkler olarak biraz alıngan mıyız acaba? Elif (kitapta zor bir karakter)Amerikalı bir karakter olsaydı, Amerikalı bir okur da burada bir rahatsızlık hisseder miydi, emin değilim. Ancak yazarın Yunan asıllı olması, bu karakteri bana sıradan biriymiş gibi algılatmadı. İçimde şüpheler uyandırdır.
Sessiz HastaAlex Michaelides · Domingo Yayınevi · 202312,6bin okunma
Kitapla kurulan kalpten bağ 👏 son zamanlarda duyduğum en anlamlı cümle 👏
O zaman bizimle değilsin Alex Michaelides 👎🏻