2026 6. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2026 23:15
Ölümün Söyledikleri Ölümün Söyledikleri, daha kapağından itibaren karanlık ve tekinsiz bir atmosferin içine çekeceğini hissettiren bir kitap. Okumaya başladığım andan itibaren temposunu kolay kolay düşürmeyen, gerilimini diri tutan bir anlatımı var. Polisiye kurgunun yanında psikolojik derinliği de ihmal etmeyen bir hikâye sunuyor. Roman, ölümle, sırlarla ve geçmişte bırakıldığını sandığımız ama peşimizi bırakmayan izlerle örülü bir olay örgüsü etrafında ilerliyor. Yazar, adım adım ilerleyen anlatımıyla okuru sürekli tetikte tutuyor; her sayfada yeni bir ihtimal, yeni bir soru beliriyor. Özellikle gerilim dozunun dengeli oluşu ve olayların bir anda değil, sindire sindire açılması kitabı benim için daha da etkileyici kıldı. Finale geldiğimde ise hikâye biraz boşlukta kalmış hissi verdi. Bazı soruların cevapsız bırakılması ilk anda şaşırtsa da, ikinci kitabın gelecek olması bu belirsizliği anlamlı kılıyor. Bu durum, kitabın etkisini azaltmak yerine merakı daha da artırıyor. Hatta tam aksine, “biraz daha devam etseydi” dedirten bir tat bırakıyor. Genel olarak Ölümün Söyledikleri, polisiye ve gerilim sevenler için sürükleyici, atmosferi güçlü ve merak uyandıran bir okuma. Ben şahsen daha uzun olmasını isterdim; çünkü kurulan dünya ve anlatım buna fazlasıyla müsaitti. Devam kitabı için beklentiyi yükselten, akılda kalan bir ilk kitap. Sinem Yigitö
Ölümün SöyledikleriSinem Yigit · Herdem Kitap · 202510 okunma