Yusuf Has Hacib / Kutadgu Bilig'den Seçmeler.
Yusuf Has Hacib'den 999 Öğüt.
Hazırlayan Yaşar Çağbayır.
Yaşar Çağbayır, 1945 yılında Denizli'de doğdu. Ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladı. 1968 yılında Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünde mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde değişik illerde, okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 1976-1980 yılları arasında Ortadoğu Amme idaresinde eğitim gördü. Aü. Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 1997 yılında Söke Ziraat Teknik Lisesi Edebiyat öğretmenliğinden emekli oldu. Hazırladığı sözlüklerle edebiyat dünyamıza büyük katkı sağladı.
Kutadgu Bilig'in bugün için elimizde Viyana, Mısır ve Fergana müshalar olmak üzere üç yazma nüshası bulunmaktadır. Şu ana kadar tespit edilen beyit sayısı 6645'tir. Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan, Kutadgu Bilig Yusuf Has Hacip tarafından yazılmış derin bir Nasihatname ve Siyasetname eseridir. Orta Çağ Türk devlet anlayışına ışık tutan bu eser, yöneticilere yol gösteren öğütlerle dolu olup, Türk kültür ve dilinin en değerleri örneklerinden biridir.
Yaşar Çağbayır Hoca, Kutadgu Bilig'den seçmiş olduğu 999 öğüdü 9 temmatik başlık altında hazırlayarak, eserin hem öğretici gücü hem de tarihi değerini günümüzde okuyucularına daha erişebilir hale getirmiştir.
Faydalananın çok olması dileğiyle. ..
#Kitapşuuruşnsanlıkşuurudur.