2020 2. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2020 01:13
Atların Plakası Olmaz | Ediz Altun Kötü şeyler hep başkalarının başına mı gelir? Kitabın Konusu Mühendis Kaan için felaketler, her zaman başkalarının başına gelen, akşam haberlerinde izlenip geçilen uzak ihtimallerdir. Uçak kazaları, terör olayları, üzerine düşen bir tuğla veya denizde kaybolan bir yabancı… Dünya, trajedilerin hep "başkalarına" çarptığı güvenli bir yerdir onun için. Ancak modern zamanın tükenmişliği ve görünmez manipülasyon ağları, Kaan’ı hiç beklemediği bir anda o "başkalarından" biri haline getirir. Laptop kameralarının ardındaki gözlerin, sistemin her boşluğa sızan baskısının ve kendi hayatındaki çözümsüzlüğün ortasında Kaan, şu yakıcı soruyu sorar: Günah keçisi neden bu kez kendisidir? Şimdi, dijital dünyanın ve toplumsal çürümenin pençesinde, bir çırpıda okunacak tekinsiz bir hayatta kalma mücadelesi başlamıştır. ​ İnceleme ​Ediz Altun bu romanda bizi, teknolojik konforun hemen ardındaki o karanlık boşlukla baş başa bırakıyor. Mühendis Kaan’ın asıl trajedisi, başına gelen felaketlerden ziyade; o felaketlerin "neden kendisini bulduğunu" bir türlü anlamlandıramayan modern insanın çaresizliğidir. Bu yüzden "Atların Plakası Olmaz", sadece bir macera romanı değil; bireyin sistem tarafından nasıl bir "günah keçisine" dönüştürüldüğünün hikâyesidir. ​ ​ Neden Okumalısın? ​Modern Bir Kabus: Günümüz Türkiye’sinin beyaz yakalı tükenmişliğini iliklerinize kadar hissettiriyor. ​Dijital Paranoya: Kitabı bitirdiğinizde eliniz gayriihtiyari laptop kameranızı kapatacak bir bant arayacak. ​Sistem Eleştirisi: "Neden ben?" sorusunun peşinde, modern insanın manipülasyona ne kadar açık olduğunu gösteriyor. Yayınevi: Martı Yayınları Dizi | Alt Dizi: Modern | Türk Edebiyatı Tür: Roman Sayfa Sayısı: 272
Atların Plakası OlmazEdiz Altun · Martı Yayınları · 2018344 okunma