Merhabalar Efendim
Sizlere çok severek okuduğum serinin ikinci kitabı Hiç Bitmeyen Masal'ın yorumu ile geldim.
Evangeline, kendisini kandıran ve sırf geçidi açmak için kendisini suçlu duruma düşüren Jacks'ın ihanetinden sonra ona bir daha güvenmemekte ve duygularına engel olmakta kararlıdır. Ama peşindeki Himaye güçleri onu bulmak ve ortadan kaldırmak için her yolu denerler. Apollo ile lanetlenen ve ölümün kıyısında olan Evangeline için tek çare yine Jacks ile işbirliği yapmak ve laneti ortadan kaldırmaktır.
Serinin ilk kitabını da çok severek okusam da bu kitabı daha sürükleyici ve olaylıydı. Jacks'ın ihaneti Evangeline ile benimde kalbimi bayağı bir kırmıştı ve Eva'nın Jacks'ı biraz süründürmesini isterdim ama kızın başından bela eksik olmuyor kii Her an ölüm ile burun buruna. Jacks da tam olarak ne olduğunu, ne hissettiğini, ne yapmaya çalıştığını asla anlamadığım bir karakter. Tamam diyorum hani kızı seviyor ona değer veriyor hop bir kelime ile bu düşüncemi değiştiriyor. Eva'yı kıskanıyor ama 2 sayfa sonra onu kıskandıracak şeyler yapıyor. Kesinlikle anlaşılmaz bir karakterdi. Ama ne olursa olsun her daim Eva'nın yanında olmasını severek okudum. Hele Hollow sahneleri o kadar güzeldiii kiii. Sanki en başından beri hasretini çektiğim sahlereki okuyor gibiydim. Sırlar ve gizemler de devam ediyor bu kitapta. Her sayfa da da başka bir şey ortaya çıkıyor. Ama taşları bulup kitabın sonuna geldiğimde Jacks yine Jacks'lığını yaptı ve kalbimi paramparça etti. Lanet Tella bir türlü kurtulamıyoruz senden! Bir sal artık yakamızı ya! Ama tam bu kalp kırıklığı başa çıkmaya çalışıyordum ki yazar öyle bir final yazmış ki ağzım açık kaldı! Apollo senin de Allah belanı versin aptal herif. Bizi bitirdin be! Bu çift ne zaman gün yüzü görecek ya 3. kitap herkesin nefret ettiği kitapmış o yüzden okumaya çok korkuyorum. Caravaldan sonra bu seriyi okuyunca yazara karşı ısınmaya başlamıştım ama 3. kitapta düşüncelerim de olur bilmem. Ben final kitabını okumaya koşuyorummm.