Yarın çok geç olmadan
2026 5. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 23:07
Genç bir postacı, beynindeki tümör nedeniyle günlerinin sayılı olduğunu öğrenir. Tam bu çaresizlik anında karşısına tuhaf bir şeytan çıkar ve ona reddedemeyeceği bir anlaşma sunar: Dünyadan bir şeyi sonsuza dek yok etmesi karşılığında hayatına eklenecek fazladan bir gün. Telefonlar, filmler, saatler ve nihayetinde kediler... Hayatta kalmak uğruna neleri feda edebilirsiniz? Kitabı bitirdiğimde hissettiğim en baskın duygu, sahip olduklarımızın kıymetini ne yazık ki çoğu zaman onları kaybetme noktasına gelince anladığımız gerçeğiydi. Kitaptaki karakterimiz, ölümle ne zaman yüzleşeceğini biliyor ve buna göre bir pazarlık yapıyor. Oysa bizim gerçeğimiz çok daha farklı ve sert; biz öleceğiz, hayat bir gün bitecek ama bunun ne zaman olacağını asla bilemeyeceğiz. Elimizde bir takvim veya pazarlık yapabileceğimiz bir şeytan yok. İşte tam da bu belirsizlik yüzünden, ertelediğimiz o "daha güzel" günler belki de hiç gelmeyecek. Yaşadığımız her anın kıymetini şimdi bilmeliyiz. Küs kalmak, kin tutmak, gurur yapıp sevgimizi saklamak için harcadığımız zaman aslında kum saatinden boşuna akıp giden yaşamımızdan çalıyor. Affetmeyi ve sevmeyi "bir gün yaparım" diye yarına bırakmamalıyız, çünkü yarın bunlar için çok geç olabilir. Eğer hayatınızdaki fazlalıkları attığınızda geriye neyin kalacağını merak ediyorsanız ve sevdiklerinize sarılmak için bir nedene ihtiyacınız varsa, bu kitap size o nedeni fazlasıyla verecek.
Alıntı
Bir Gün Kediler Dünyadan Yok OlsaydıGenki Kawamura · Dex Yayınevi · 20212,300 okunma