2026 4. kitabı
Kapak tasarımıyla ve Distopik kurgusuyla ilgimi çeken Unutulmuş Kuşlar Göğü Serisi’nin ilk kitabı bitti. Baskıcı bir toplumda hayatta kalma mücadelesi veren, kardeşinin kaybıyla kaçmak zorunda olan kızımızın intikam arayışını ve bu yolculukta edindiği aşkın ve arkadaşların da yardımıyla ilk adımını atıyor. Finalde de bu adımının sonuçlarıyla yüzleştik. Son bölümler heyecanlıydı, beklemediğim şeyler de yaşandı ve ikinci kitabı merak etmemi sağladı Bu ay bitmeden onu da okumayı planlıyorum . Konusundan ayrıntılı bahsedecek olursam; Kızımız Era, sınırlarla çevrili, adına Yuva dedikleri bir yerde yaşıyor ve o sınırların dışına adım atmak yasak çünkü adım artıkları anda ölüm onları bekliyor olacaktır. Bu topluluğun öncüsü ise onları kurtardığını anlattığı hikayesiyle herkesin kendisine tapınmasını sağlayan İles’tir. Bir gün İles’e olan bağlılıklarını göstermek için toplandıkları Hürmet Töreni’nde Era’nın çok sevdiği kardeşi Zey ondan bir şey ister. Zey’in isteğini kıramayan Era ise kardeşini kaybederek yıkılır. Ama asıl şoku, hayatlarının gerçeklerini öğrenerek yaşar çünkü bir yalanın içinde büyümüştür ve bunu farkettiği için de İles’in radarına girmiştir. Şimdi ömrü hayatında adım atmaması gereken sınır dışına doğru kaçarken peşinde ise hayatı boyunca bağlı kaldığı liderleri vardır. Era bu kaçışın ardından Vahşi diye bildiği bir kişi tarafından kurtarılır. Rans, kendini öldürmeye oldukça meraklı olan bu kızı ailesinin yanına götürür ve ölmemesi için elinden geleni yapar. Era ise kardeşinin intikamını almaya kararlı, elinde onu öldüren bir ok ve üstündeki simge onun tek ipucusudur. İyileştikten sonra kendi yoluna gitmeye karar versede Rans buna izin vermez çünkü Era, hayatta kalabilme güdülerine sahip değildir. Onu zor bela ikna ederken kalması karşılığında Era’yı bu hayata hazırlayacak ve ondan sonra serbest bırakacaktır. Fakat Yuva’dakiler Era’nın peşindedir ve onu bulmaya az kalmıştır. Şimdi hızlı bir plan yapmak zorundalar fakat bu planı alt üst edecek bir durum sonucunda Yuva’sına bir amaç için giden Era’yı büyük ve kötü bir sürpriz bekliyordur. Peki nedir bu sürpriz dersiniz? Çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz
Unutulmuş Kuşlar Göğü 1K. Kübra Berk · Artemis Yayınları · 2025500 okunma