···Okunma: 14 Ocak 2026 12:12 Bu kitaba fazla bir benklentiyle başlamadım, sıkıcı olacağını düşünüyordum ama yanılmışım. Kitap beni doğruca içine aldı. Okurken kendimi göl evinde hissettim.
Konusu kısaca ikiz kardeşleri doğacak olan Ava'nın yaz için büyükannesi ve büyükbabasının evine gitmesi.
Ava oraya geldiği gün ölü bir kuş bulmasıyla lanetlendiğini ve annesine veya kardeşlerine bir şey olacağı düşüncesine kapılır. Lanetten kurtulmak içinse bulduğu kuş yumurtalarını korumaya ve kuşlar sağlıklı olduğu takdirde ailesinin de sağlıklı olacağına ve lanetten kurtulacağına kendini inandırır. Aynı zamanda gölün çevresindeki bir başka çocuk Cody ile de arkadaşlığının ilerleyişini okuyoruz.
Kitapta tek sevmedğim şey yeri geldiğinde Ava ' nın, yeri geldiğinde Cody'nin, yeri geldiğinde ise büyükanne ve büyükbabanın aşırı gıcık davranıyor oluşu. Yani bu olaya çok gıcık oldum ama bu kadar güzel bir kitap için fazla büyük bir sorun değil bu.
Kitabın yan taraflarındaki çizimlerin tatlığından da bahsetmeden geçemeyeceğim. Kitaptaki ortama girmemize kesinlikle çok yardımcı oluyorlar.
Kısacası bir sulu boya tablosunu andıran bu kitabı çok sevdim, size de tavsiye ederim.