2026 2. kitabı
Herkese merhaba 🩵 Bugün sizlere Ocak ayının ikinci kitabı ile geldim. @gugununkitapdunyasi_ öncülüğünde #gügününkitapkulübü ile beraber #olgatokarczuk kaleminden #kitapınyolcuları kitabını okuduk 🩷 20 Ocak saat:21.00'da @booklovetr 'da kitap hakkında konuştuk, çok güzel bir sohbetti. Yazarla tanışma kitabım oldu ve kalemini çok beğendim, diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Siz yazardan daha önce hiç kitap okudunuz mu? Okuduysanız hangi kitabını sevdiniz? Yorumlarda buluşalım. Kitap Hakkında: "Kitap'ın Yolcuları" eseri, Olga Tokarczuk'un, ilk romanıdır ve 2018 yılında Nobel Edebiyat Ödülü almıştır. Kitabın Konusu: 1685 yılında, Fransa'da Kral, Katolikliği tek yasal din ilan edince, bir grup Protestan Huguenot, yeni bir yurt bulma umuduyla yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuk, her bir karakter için farklı anlamlar ifade ediyor. Gauche için bu bir iş, Veronika için bir kaçış, De Berle için belki bir merak, Marki için ise bir arayış...Hepsini bir arada tutan şey ise; Pirene Dağları'nda küçük bir manastırda bulunan efsanevi bir "Kitap". Her biri kendi mutlak hakikatini bulabilecek mi? Kitaptaki Karakterler: Marki: Simya ile uğraşır ve yolculuğun başlatıcısıdır. Mutlak bilgiye ve güce ulaşmak ister. De Berle: Bankerdir. Modern aklın temsilcisidir. Veronika: Yaralı bir kalp, sevgisizlik ve sürekli terk edilmişlik duygusunun içinde yarattığı boşlukla yola çıkar, aşk ve arzuyu temsil eder. Gauche: İş için çıktığı yolda, sessizliğini ve eksikliğini doldurmak ister.
Kitap’ın YolcularıOlga Tokarczuk · Timaş Yayınları · 20251,064 okunma