Okuma listesinde kesinlikle olmalı her okurun
2026 4. kitabı
#okudumbitti "İnsan sustuğunda kendini daha net duyar." "Geçmişi olmayan bir hayatın ne bugünü ne de geleceği vardır." "Bazı insanlar için nefret, yaşamaya devam edebilmeleri için gereken tek şeydir." Merhaba bugün size @norakitap tarafından yayımlananz okuyuculara iç dünyalarına yolculuk yaptıran,çok özel bir kitapla geldim. Güney Kore'nin en çok satanlar listesinden bir kitap. #profesördonungözkliniği Kitabın adına ilk baktığımda tıbbi bir içeriğe sahip olabileceğini düşündüm, ama eser bunun çok daha ötesinde okuyucuyu insan ruhunun en dipsiz, en kırılgan ve saklı köşelerine çekiyor. Yazarın göz metaforuna biçtiği değer inanılmaz. Görme organı olan göz bu metinde hiçbir şeyi unutmayan,hatırlayan,yargılayan, yeri geldiğinde de sakladığı gerçeklerle insanları sarsan bir metafor olarak kullanılmış. Kitap gerçeklik ve hayalin sınırlarını belirsiz hale getirmiş, okurken hangisi gerçek hangisi hayal şaşıyorsunuz. Yazar felsefi düşüncelerini fantastik türle harmanlayarak kitap severlerin oldukça etkileneceği bir esere imza atmış. Konusuna gelince babasının ölümüyle annesinin sahaf dükkânında hafta sonları çalışan, okul ve geçim için para yetmeyince aynı zamanda yarı zamanlı işlerde de çalışmaya başlayan bir lise öğrencisi Eunhu'nun bir gün okuldan çıktıktan sonra okulun bahçesinde kendisini takip eden bir kargayı rahatsız edip kaçırtmak için babasından yadigar kalan aynayı onun yüzüne tutması ama karga Sara'nın aynayı kaptığı gibi kaçması üzerine başına gelenleri anlatıyor.Eunhu onun peşinden okulun kullanılmayan deposuna girer ve kargadan aynayı ister, aynayı verirse ne isterse yapacağını söyler, kargadan aynayı almaya çalışırken elinden yaralanır ve yere düşer gözlerini açtığında kendini hiç bilmediği bir yerde bulur.Profesör Do'nun Göz Kliniği'nde. Bu klinik bir göz kliniği olmanın çok ötesinde hastaların sadece gözlerine değil, ruhlarını da bakan bir kliniktir.İlk önce bir sekreter tarafından tedavi edilir Eunhu, ancak iyileşmez. Profesör Do gelir ve bu yaranın bir kan yemini olduğunu söyler. Yarayı iyileştireceğini ama kendisinden 3 ay boyunca klinikte çalışmasını ister,Eunhu kabul eder.Peki bundan sonra Eunhu'nun başına neler gelecek?
Profesör Do'nun Göz KliniğiYoonha Byun · Nora Kitap · 20251,101 okunma