2026 7. kitabı
Zıt kutupların birbirini çektiğinin kanıtı olan o kitabın yorumuyla geldim. Ciddi anlamda söylüyorum, hasta halime bu kitap öyle iyi geldi ki! Tek sıkıntı sabahın köründe gülmemek için kendimi tutmak zor oldu. O kadar eğlenceli ve farklı bir okuma oldu ki benim için bu kadar çok eğleneceğimi düşünmemiştim. Kadın karakter sadece iş odaklı, erkek ise tamam işi gücü hali vakti yerinde ama aşkı birazcıkta laylaylom görüyor. Ve haliyle de hovardalık desen var. Ne yalan söyleyeyim erkek karakteri de çok sevdim. Ama ki kadın karakter tam olarak idol! Güçlü kadın karakterler okumayı çok seviyorum. Her işini kendi halleden kimseye gram muhtaç olmayan işinde gücünde olan ve kendi ışığının farkında olan kadın karakterler ve böyle kadınlar hep vaar olsun. Ben şimdi hemen kitabın konusuna değinmek istiyorum. Maria, evine dönmek üzere bindiği taksiye en yakın arkadaşının abisinin de binmesiyle( sarhoş ve hatta kendinden geçmiş bir halde) onu evine götürmek zorunda kalır. Leon'u orada bırakamaz ve ne yazık ki derli toplu düzenli evine ve hatta hayatına girmesine de izin vermiş olur. Çünkü, Leon'un haberleri son dakika manşeti gibi tüm haber kanallarında yankılanır. Leon'un adı bu kezde nişanlı bir kadınla anılır. Ve bu durumda artık onun ailesi için bardağı taşıran son damla olur. Leon'un bütün kartları, altındaki arabasına kadar elinden alır ailesi. Tabiri caizse beş parasız kalır. Maria, eve döndüğünde Leon'un gitmediğini görünce her ne kadar kızsa da onun teklifini kabul etmek istemese de karşılığında hayalini gerçekleştirme ihtimali onu kabul etmeye iter. Bu anlaşma sadece 1 ay sürecek ve o süreçte; Leon ailesine düzeldiğini gösterecek, Maria ise gönüllü doktor olarak çalışmak istediği o hayata adım atacak. Böyle yazınca ne kadar da kolay değil mi? Ama ne zaman görülmüş evdeki hesabın çarşıya uyduğu Ben daha fazla konuşmak ve kitaba dair spoi vermek istemiyorum. Çünkü bence yeteri kadar verdim. Kitapta beni gülme krizine sokan çok fazla yer vardı. Ama özellikle Teksas'a gitmeleri ve bizim kızın ailesiyle tanışma olayı (okuyanlar kendisini belli etsin ) Kitapta verilen mesajlarda çok fazlaydı. Yazardan daha nice okumalar yapalım.
Beni Deli EdiyorsunHamide Yeşilyurt · Düş Kurguları Yayınevi · 20259 okunma