2026 6. kitabı
Bir fabrika düşünün İstanbul'da, ama fabrika aynı zamanda köy gibi. Ormanlık alana yakın, içinde kediler, tavuklar, horozlar, ördekler, martılar,hindiler, kurbağalar bile var. Bir de bizim yaramaz kedimiz Hoyrat var. Bu fabrikanın son 1 aydır bir sorunu var. 1 Ayda 15 tane tavuk bilinmeyen şekilde öldürülmüştü. Her ölen tavuk kediler tarafından yeniliyordu. Sizce katil kimdi? Tabiki bizim yaramaz kedi HoyratKedi, tavuk mu öldürür? Tilki, köpek ve sansar olabilirdi.Ama kedi tavuktan daha güçlü nasıl olabilirdi?Tabiki fabrikanın müdürü tavukları korumak için Hoyrat'ı sürgüne göndermesin mi?Ama bizim kedi orada da rahat durmuyor kiHikayenin devamını anlatmıyorum. Yazarımız Hoyrat üzerinden yaşama dair manidar mesajları ustaca veriyor. Fabrika müdürü Selçuk'un bütün çalışanlarla aile gibi olması... Hikayede köy hayatı ile şehir hayatının içiçe olması...Kitabımızda doğanın dengesini, güçsüzün güçlüye zarar verdigini Hoyrat üzerinden çok güzel anlatıyor. Bu tarz ironik mesaj veren kitapları seviyorum.
Sürgün Kedi HoyratSelçuk Özyurt · Dokuz Yayınları · 202452 okunma