2026 9. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2026 00:52
Her ne kadar çocuk kitabı kategorisinde yer alsa da, yediden yetmişe herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm çok özel bir kitap oldu. Özellikle hayvanların gözünden insanları okuduğumuz bu hikaye, hem çok duygusal hem de güçlü bir farkındalık yaratıyor • Kitaba başlarken, çocukluğumdan beri zihnimde yer eden o eğlenceli, renkli ve masalsı sirk hayatını okuyacağımı düşünmüştüm Ancak sayfalar ilerledikçe, o ışıkların ardında saklanan acı gerçeklerle yüzleştim. Sirkteki hayvanların yaşadığı zulmü, onların gözünden okumak insanın içini gerçekten burkuyor. • Başta sirkin kahramanı olması gereken Afilli adlı fil olmak üzere; Fırfır, Bilgiç, şempanzeler, köpekler ve Korkusuz… Hepsi ayakta kalmaya çalışan, sessizce direnen ama umut etmeyi bırakmayan hayvanlar. Sirkin sahibi Bay Paragöz, hayvanlara eziyeti normalleştiren görevliler ve Afilli’nin eğiticisi Kancaburun, hikayenin karanlık yüzünü oluşturuyor. Özellikle Afilli’nin, alkış almak uğruna aç ve susuz bırakılması insanın kalbine dokunan en sarsıcı anlardan biri oluyor • Bu karanlığın içinde ise iyi insanlar da var Düğme ve İplik sayesinde hayvanlar kurtuluş umutlarını yeşertiyor. Sirkin izlenmemesi için gösterilen çabalar, duyarlı izleyicilerin çektiği fotoğraflar ve ortaya çıkan gerçekler… Küçük ama çok anlamlı bir adımla hayvanlar için eziyet dolu hayat sona eriyor. • Bir filin ve diğer hayvanların gözünden umut, özgürlük ve kurtuluşun anlatıldığı bu kitap, okurken neredeyse her sayfasında beni duygulandırdı Hayvanların gözünden insanların zulmünü ve kötülüğünü okumak, bizlere aslında nasıl bireyler olduğumuzu sorgulatıyor. Benim için yeri çok ayrı olacak, çok kıymetli kitaplardan biri oldu. İyi ki okudum
Renki Işıklar Karanlık SırlarYurdagül Şahin · The Kitap Çocuk · 202570 okunma